ΤΟΥΡΚΙΑ

Εκτός 12άδας ο Ντόρσεϊ, στη νίκη της Γαλατάσαραϊ

Εκτός 12άδας ο Ντόρσεϊ, στη νίκη της Γαλατάσαραϊ

Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε εκτός έδρας της Γκαζιάντεπ με σκορ 67-70 για τη 18η αγωνιστική της τούρκικης λίγκας ενώ ο Εργκίν Αταμάν άφησε εκτός αποστολής τον Τζόι Ντόρσεϊ! "Ήταν λόγος τακτικής" εξήγησε ο κόουτς της Γαλατά.

Ο Εργκίν Αταμάν έσπευσε να διευκρινίσει αμέσως μετά τον αγώνα με τη Σάσαρι στην αυλαία του Last-32 πως: "Ό,τι ακούγεται για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ντόρσεϊ, του έχει... πειράξει το μυαλό! Η θέση μας είναι ξεκάθαρη! Ακόμα κι αν δεν παίζει καλά, θα κάθεται στον πάγκο! Δεν πάει πουθενά!".

Σήμερα (13/2), λοιπόν, η Γαλατάσαραϊ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Γκαζιάντεπ του Στέφανου Δέδα για τη 18η αγωνιστική της τούρκικης λίγκας επικρατώντας με σκορ 67-70 με τον 32χρονο Αμερικανό σέντερ να έμεινε εκτός αποστολής!

Όπως, μάλιστα, ενημέρωσε η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, ο Ντόρσεϊ δεν ταλαιπωρείται από κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Αντίθετα, πρόκειται για απόφαση του Αταμάν, δίνοντας συνέχεια στην... κόντρα μεταξύ του κόουτς της Γαλατά και του Αμερικανού ! "Ο Ντόρσεϊ είναι παίκτης μας. Σήμερα δεν αγωνίστηκε. Ήταν επιλογή μου για λόγους τακτικής. Θα συνεχίσει στη Γαλατάσαραϊ" εξήγησε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Τούρκος προπονητής.

Παρεμπιπτόντως ο Αμερικανός αγωνίστηκε μόλις 4'51" στον αγώνα της Τετάρτης (10/2) με τη Σάσαρι στο Abdi Ipekci, έχοντας 4 πόντους με 2/2 βολές, 1/4 δίποντα και 3 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού παιχνιδιού, ο Μπλέικ Σιλμπ ήταν πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 20 πόντους ενώ ο Στεφάν Λάσμε έκανε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με δεδομένη, λοιπόν, την επιθυμία του Ντόρσεϊ να αποχωρήσει από τη Γαλατάσαραϊ και λαμβάνοντας υπόψη τη στάση του Αταμάν στο συγκεκριμένο ζήτημα, γίνεται δύσκολο για τον Αμερικανό σέντερ να ενταχθεί σε κάποια ομάδα πριν από την έναρξη του Β' γύρου στο ΤΟΡ 16. Πόσο δε να γίνει πράξη η - φερόμενη - επιθυμία του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Το σίγουρο είναι ότι τα πάντα στην περίπτωση του Ντόρσεϊ εξαρτώνται από τις διαθέσεις του Αταμάν. Κι όσο για την ενδεχόμενη μετακίνησή του σε ομάδα του ΤΟΡ 16 της Euroleague έχει στη διάθεσή του 12 μέρες μέχρι το τζάμπολ του Β΄ γύρου. Κι αυτό γιατί την προσεχή εβδομάδα υπάρχει διακοπή.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ