ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Έκλεισε" ο Πρκάτσιν

Οι "πράσινοι" έκλεισαν ως το τέλος της σεζόν τον Κροάτη σέντερ Νίκολα Πρκάτσιν

Ο Πρκάτσιν θα παίξει στο "τριφύλλι" ως το τέλος της χρονιάς και το καλοκαίρι το λόγο για το συμβόλαιο του θα έχει η Ντιναμό Μόσχας. Δηλαδή πρόκειται για μια άτυπη μορφή "δανεισμού", που συνεχίζει την καλή συνεργασία των δύο συλλόγων. Άλλωστε από το καλοκαίρι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αφήσει ελεύθερος (ενώ μπορούσε να πουλήσει) τους Ρομπέρτας Γιαβτόκας και Μίλος Βούγιανιτς.
Ο διεθνής Κροάτης σέντερ θα πάρει τη θέση του Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση με μηνιαίο συμβόλαιο που αγγίζει τα 100.000 ευρώ.

Το θετικό είναι ότι η αλλαγή του παίκτη (στο ελληνικό πρωτάθλημα) θα λογιστεί σαν μια του πρώτου γύρου, επιτρέποντας στους "πράσινους" να κάνουν (αν θέλουν) άλλες δύο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο Νίκολα Πρκάτσιν γενήθηκε στο Ντουμπρόβνικ και το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το πόλο! Στο μπάσκετ στράφηκε στα 14 του ως παίκτης της Ζαντάρ, για να ξεκινίσει επίσημα την επαγγελματική του καριέρα στου στην Κροάσια Σπλιτ. Καταξιώθηκε στην Τσιμπόνα (έπαιξε ως το καλοκαίρι του 2003) και στη συνέχεια μετακόμισε στην Εφές Πίλσεν υπό τις οδηγίες του Οκτάι Μαχμουτί. Ο τελευταίος, μιλώντας την Τρίτη στο SPORT 24 εξέφρασε την άποψη του λέγοντας ότι "θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό".

Φέτος στην Ντιναμό Μόσχας ο Πρκάτσιν είχε 5.7 πόντους (51% στα δίποντα και 79% στις βολές), 2.8 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ και 0.7 κλεψωίματα σε 12 λεπτά συμμετοχής. Στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν είχε πάντως μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Πέρσι στην Εφές είχε 6.6 πόντους (59% στα δίποντα και 61% στις βολές) , 3.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη ανά παιχνίδι σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Η καλή του σεζόν ήταν το 2005-2006 όταν είχε 12.1 πόντους , 5.2 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Αποτελεί μέλος της εθνικής Κροατίας εδώ και πολλά χρόνια. Το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, όμως, ήταν το τελευταίο της καριέρας του, όπως δήλωσε ο ίδιο. Στα ιβηρικά γήπεδα είχε 7.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.0 ασίστ σε 13.3 λεπτά συμμετοχής.










TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ