ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Θα δώσει δύναμη στον ΠΑΟ"

"Θα δώσει δύναμη στον ΠΑΟ"
Μαχμουτι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το SPORT 24 πήρε τη γνώμη του Οκτάι Μαχμούτι για τον εν δυνάμει πράσινο Νικολά Πρκάτσιν

" Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικά με την ένταξη του Πρκάτσιν στον Παναθηναϊκό. Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο από εσάς, συνεπώς θα μιλήσω σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί δεν γνωρίζω καθόλου λεπτομέρειες", αποκρίθηκε ο 40χρονος κόουτς όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα και το πρώτο ερώτημα σχετικά με την επικείμενη συμφωνία του Κροάτη με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

" Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη", συνέχισε ο Σκοπιανός προπονητής. " Συνεργαστήκαμε επί τέσσερα χρόνια στην Εφές Πίλσεν και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εκτός από ποιοτικός ψηλός ο Νίκολα διαθέτει αξιόλογο χαρακτήρα και σπουδαία προσωπικότητα. Είναι πολύ έμπειρος, έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και είναι βέβαιον ότι θα προσδώσει δύναμη στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, εφόσον -επαναλαμβάνω- αποκτηθεί από την ελληνική ομάδα", σχολίασε ο προπονητής της Μπενετόν εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα βοηθήσει άμεσα τους Πράσινους.

" Θα βοηθήσει και πολύ μάλιστα. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει το χάρισμα να προσαρμόζεται γρήγορα στις ομάδες του. Και αυτό γιατί γνωρίζει το μπάσκετ. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά, αν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό", μας είπε για να δεχτεί ένα καινούργιο ερώτημα. " Είναι αποδοτικός σε καταστάσεις ‘pick and roll’, που είναι οι αγαπημένες του Ομπράντοβιτς;", τον ρωτήσαμε και εκείνος απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτεί: "Ο Ζέλικο ξέρει τους τρόπους για να τον κάνει αποδοτικό όπως αυτός θέλει. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό!". Το τελευταίο σχόλιο αποτελούσε ξεκάθαρο κομπλιμέντο προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού, με τον οποίο υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση.

Εδειξε να ζηλεύει μάλιστα "γιατί έπειτα από τόσα χρόνια η ομάδα στην οποία εργάζομαι δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, αλλά έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Ο στόχος της Μπενετόν Τρεβίζο, όμως, είναι να επιστρέψει στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε παρά τις αντιξοότητες που μας έχουν τύχει".

Λίγο δύσκολο, θα πει κανείς αναλογιζόμενος ότι η ομάδα του Μαχμούτι βρίσκεται στη… 15η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος. Και όμως, " αν βγούμε ένατοι, εξασφαλίζουμε συμμετοχή στην Ευρωλίγκα και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος του συλλόγου", μας είπε ο Σκοπιανός προπονητής, ο οποίος μας αποχαιρέτισε ευγενικά, γιατί δεν είχε πολύ χρόνο δεδομένου ότι σε λίγα λεπτά ξεκινούσε η προπόνηση στο "Παλαβέρντε"…







TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ