ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Έιβερι Τζόνσον: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να παίζει σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς με την μπάλα στα χέρια
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς με την μπάλα στα χέρια Ⓒ 2021 KATHY WILLENS/ASSOCIATED PRESS

Ο Έιβερι Τζόνσον μίλησε στην Cosmote TV με αφορμή τις μονομαχίες των Μιλγουόκι Μπακς με τους Φοίνιξ Σανς στους NBA Finals και στάθηκε στην επίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι των "Ελαφιών".

Εν μέσω των NBA Finals και των μονομαχιών ανάμεσα σε Μιλγουόκι Μπακς και Φοίνιξ Σανς, ο Έιβερι Τζόνσον έδωσε τα προγνωστικά του για το αποτέλεσμα των τελικών στην Cosmote TV, μίλησε για τον Κρις Πολ και εξήγησε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να λειτουργεί σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

- Το παρατσούκλι σας ήταν "μικρός στρατηγός". Αυτό σημαίνει ότι είστε οπαδός του Κρις Πολ;

"Ναι σίγουρα είμαι οπαδός του Κρις Πολ. Μου έδωσαν το παρατσούκλι "μικρός στρατηγός", επειδή ο "Ναύαρχος" Ντέιβιντ Ρόμπινσον χρειαζόταν έναν "μικρό στρατηγό". Αλλά λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο ο Κρις Πολ ηγείται. Το πώς βλέπει το γήπεδο, τον τρόπο που διδάσκει τους νεαρούς παίκτες. Την ικανότητα του να σκοράρει. Έχει πραγματικά πολύ καλή τεχνική. Ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται τις άμυνες. Έχει παίξει πάρα πολλά μεγάλα ματς, θέλει απελπισμένα το πρώτο του πρωτάθλημα.

Ναι, είμαι τεράστιος οπαδός του Κρις Πολ. Ένας τύπος σαν τον Γιάννη, ή τον ΝτιΆντρε Εϊτον παίζει με τη δύναμη του, καρφώνει… Τον Κρις Πολ ποτέ δεν θα τον δεις να καρφώνει μέσα στο ματς. Αλλά θα τον δεις να κάνει αυτά που έκανε στους τελικούς της Δύσης κόντρα στους Κλίπερς. Να έχει 30+ πόντους, ή μπορεί να σε κερδίσει με τις ασίστ, κάνει σπάνια λάθη, προστατεύει καλά τη μπάλα. Επομένως, ναι, νομίζω ότι συνολικά παίζει σε υψηλό επίπεδο".

- Και τι πιστεύετε για τον Γιάννη;

"Ο Γιάννης είναι εκπληκτικός. Όταν ο Γιάννης παίζει ίσως σαν τον Σακίλ Ο’Νιλ, τότε είναι στα καλύτερα του. Όταν ο Γιάννης προσπαθεί να παίξει σαν πόιντ γκαρντ, σαν σούτινγκ γκαρντ, δοκιμάζει το τρίποντο, ή χάνει βολές, δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Αλλά έκανε το "πικ εντ ρολ", κυριάρχησε στη ρακέτα, κυριάρχησε τα χαμηλά σχήματα των Σανς, ειδικά όταν ο Εϊτον φορτώθηκε με φάουλ. Επομένως ο Γιάννης που έβαλε και τις βολές του και είχε συνολικά 17 προσπάθειες, μία παραπάνω από τους Σανς… Ήταν πραγματικά επιθετικός και είχε και βοήθεια από κάποιους από τους συμπαίκτες του, oι οποίοι δεν τον είχαν βοηθήσει τόσο πολύ στα πρώτα δύο ματς στο Φοίνιξ.

Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες κοντά στο καλάθι που υπάρχουν στο παιχνίδι. Όσο πιο πολύ πιέζει την άμυνα, κάνοντας διεισδύσεις, με το "euro-step", καρφώνοντας, παίζοντας στο ποστ, κερδίζοντας φάουλ, επιδιώκοντας την επαφή και ψάχνοντας τις ευκαιρίες να πάει στις βολές με αυτοπεποίθηση. Τότε δεν μπορεί κανείς να τον μαρκάρει. Νομίζω ότι το κλειδί για τους Σανς θα είναι να κρατήσουν τον Εϊτον όσο περισσότερο μπορούν στο παρκέ για να προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τον Γιάννη".

- Ποια η άποψή σας για τον Μάικ Μπούντενχολζερ;

"Δούλεψα μαζί με τον κόουτς Μπαντ για χρόνια στο Σαν Αντόνιο. Κάνει καλή δουλειά, είχε την ευκαιρία να πάρει εμπειρίες όταν κοουτσάρισε τους Ατλάντα Χοκς. Και τώρα με τους Μιλγουόκι Μπακς τους έχει φέρει σε εξαιρετική θέση στους τελικούς του ΝΒΑ. Και ακόμα και τώρα αυτό δεν του αναγνωρίζεται. Πρέπει να έχει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση. Ειδικά κάποιες φορές οι οπαδοί και τα ΜΜΕ εστιάζουν υπερβολικά στα αρνητικά και όχι στα θετικά. Τα κακά νέα ταξιδεύουν γρήγορα. Αλλά ο κόουτς Μπαντ έχει κάνει καλή δουλειά, ξέρω και αυτόν και τον Μόντι Ουίλιαμς, έχω παίξει με τον Μόντι. Και είναι δύο εκπληκτικοί προπονητές".

- Ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα κατακτήσει τον τίτλο;

"Έχω προβλέψει ότι οι Σανς θα κερδίσουν σε επτά ματς. Αλλά αυτό ήταν βασισμένο στο γεγονός ότι οι Σανς θα κάνουν δύο νίκες εντός έδρας. Οι Μπακς θα κερδίσουν δύο ματς εντός έδρας. Οι Σανς να επιστρέψουν και θα κερδίσουν το πέμπτο ματς, οι Μπακς θα κάνουν το ίδιο στο έκτο. Και στο τέλος οι Σανς θα κερδίσουν στις λεπτομέρειες στο έβδομο ματς. Επομένως νομίζω ότι είμαστε εντός προγράμματος, περιμένω το Μιλγουόκι να κερδίσει το βράδυ της Τετάρτης. Αλλά νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι οι Σανς και το πλεονέκτημα έδρας τους θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτούς τους τελικούς του ΝΒΑ".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA FINALS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ