FIBA WORLD CUP

Είτε έτσι, είτε αλλιώς... Ισπανία

Είτε έτσι, είτε αλλιώς... Ισπανία
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις του Καζλάουσκας και των παικτών επιβεβαίωσαν εμμέσως ότι η Εθνική επέλεξε να έρθει τρίτη για να αποφύγει την Ισπανία. Μόνο που οι Νεοζηλανδοί (ίσως κι οι Γάλλοι; Ποιος ξέρει...) είχαν διαφορετική άποψη! Οι "Tall Blacks" επικράτησαν της ομάδας του Κολέ και στέλνουν τους Ίβηρες στο δρόμο της Ελλάδας!

Αυτό προέκυψε αργά το βράδυ με τους παίκτες του Βούτσινιτς να παίρνουν μια σπουδαία για την ιστορία τους νίκη και μάλιστα με δραματικό τρόπο!


Συγκεκριμένα οι "φούριας ρόχας" πέτυχαν την 3η νίκη τους και τερμάτισαν 2οι στον όμιλο τους, καθώς υπερισχύουν στην τριπλή ισοβαθμία της ομάδας από την Ωκεανία, την ώρα που οι "τρικολόρ" καταλήγουν 4οι κι αντιμέτωποι με την Τουρκία!

Το goal average των Ισπανών είναι +11 (κέρδισαν 17 τη Νέα Ζηλανδία κι έχασαν 7 από τη Γαλλία), της παρέας του Πέρο Κάμερον -5 είναι και των Γάλλων -6 χάρις στο απίστευτο τρίποντο του Άμπερκρομπι.

Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Το τρίποντο και φάουλ του Κερκ Πένεϊ έστειλε τη διαφορά στο +11, για να μειώσει με δύο βολές ο Μποκολό. Ο Άμπερκρομπι, ωστόσο πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο (για το +12 ) στα 6'' κι ύστερα από εκπληκτική πάσα του Πέρο Κάμερον, με τον Μπατούμ να γίνεται για δεύτερη φορά μοιραίος (σ.σ είχε κάνει το φάουλ στον Πένεϊ), καθώς στο τέλος "κόλλησε" και εκτέλεσε ένα μακραρισμένο σουτ που μπήκε και βγήκε!

Το είπαν εμμέσως...

Οι δηλώσεις του Καζλάουσκας δείχνουν προς την κατεύθυνση ότι η Ελλάδα "διέλεξε" αντίπαλο. Το έκανε μάλιστα με άκομψο τρόπο βγάζοντας στη... σέντρα αποκλειστικά τους παίκτες. "Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό τους" είπε για να συνεχίσει: "Οι προπονητές κι η Ομοσπονδία τους πίεσαν...".

Τα λόγια δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά σε καμία περίπτωση ο Λιθουανός δεν διέψευσε την εικόνα, που ήθελε τους διεθνείς να μην βγάζουν στο παρκέ τον καλύτερο τους εαυτό. Τα περί σκοπιμότητας αυτο δείχνουν ακριβώς.

Το κακό τώρα είναι άλλο. Όλη η ομάδα θα βρίσκεται μέχρι το Σάββατο εν μέσω μιας παραφιλολογίας μετά το όλο σκηνικό. Θα πρέπει, όμως, να ξεπεραστεί κάτι τέτοιο για να βρεθεί η συγκέντρωση για το κρίσιμο νοκ-άουτ παιχνίδι με την Ισπανία. Ειδικά αν ορισμένοι δυσαρεστηθούν από τα όσα είπε ο Καζλάουσκας. Ίσως, βέβαια, η υπόθεση να δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο σε όσους εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Όπως και να 'χει οι επιλογές πριν από αυτό και το αποτέλεσμα του τελευταίου ματς των ομίλων πρέπει να ξεχαστεί. Το θέμα είναι... τώρα τι κάνουμε.

"Ποιος έχει δίκιο τώρα";

Μετά το τέλος του αγώνα Νέα Ζηλανδία-Γαλλία η Ομοσπονδία "απάντησε" με δηλώσεις του Καζλάουσκας, που κρίνονται μάλλον άστοχες. "Μας έκαναν αυτή την απαράδεκτη επίθεση και τελικά αποδείχθηκε ότι εμείς παίζουμε με την Ισπανία και η Ρωσία με τη Νέα Ζηλανδία. Οπότε ποιος είχε δίκιο με όλο αυτό το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο γήπεδο μετά τον αγώνα".

Κι αυτό γιατί το θέμα δεν είναι το ποιος θα είναι ο αντίπαλος, αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα επέλεξε να ηττηθεί, δικαιώνοντας τη Ρωσία που πήρε το ματς και θα έχει τον θεωρητικά (και μόνο) ευκολότερο αντίπαλο.

Ο αντίπαλος

Η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στο Μουντομπάσκετ δεν έχει εντυπωσιάσει. Η απουσία του Γκασόλ και του Καλντερόν είναι καθοριστική, ενώ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν θυμίζουν τη "διαστημική" ομάδα των τελευταίων ετών.

Έχουν, μεν, την παράδοση με το μέρος τους, αλλά από την άλλη κάθε ματς έχει τη δική του ιστορία. Οι "φούριας ρόχας", πάντως, τέλειωσαν τον όμιλο με 3 νίκες (Νέα Ζηλανδία, Λίβανο και Καναδά) και δύο ήττες: έχασαν καθαρά από τη Γαλλία, ενώ "αυτοκτόνησαν" κόντρα στη Λιθουανία, καθώς βρέθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 15 πόντους διαφορά.

Το παιχνίδι

Εκτός όλων των άλλων η Εθνική χάνει μέρες λόγω της τρίτης θέσης. Αν ερχόταν δεύτερη θα έπαιζε τη Δευτέρα και πιθανόν θα έδινε περισσότερες ελπίδες στον Αντώνη Φώτση να αγωνιστεί. Τώρα το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

Οπότε το μόνο... εν δυνάμει πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα θα αποφύγει την Αμερική στους "8", αντ' αυτής θα συναντήσει τη Σερβία.

Τα ζευγάρια:

ΗΠΑ-Ανγκόλα

Σερβία-Κροατία

Τουρκία-Γαλλία

Λιθουανία-Κίνα

Αργεντινή-Βραζιλία

Σλοβενία-Αυστραλία

Ρωσία-Νέα Ζηλανδία

Ισπανία-Ελλάδα

Η κατάταξη των ομίλων

Α' Όμιλος

Σερβία 4-1
Αργεντινή 4-1
Αυστραλία 3-2
Ανγκόλα 2-3
---
Γερμανία 1-3
Ιορδανία 0-4

Β' Όμιλος

ΗΠΑ 5-0
Σλοβενία 4-1
Βραζιλία 2-2
Κροατία 2-2
---
Ιράν 1-4
Τυνησία 0-5

Γ' Όμιλος

Τουρκία 5-0
Ρωσία 4-1
Ελλάδα 3-2
Κίνα 1-4
---
Ακτή Ελεφαντοστού 1-4
Πουέρτο Ρίκο 1-4

Δ' Όμιλος

Λιθουανία 5-0
Ισπανία 3-2
Νέα Ζηλανδία 3-2
Γαλλία 3-2
---
Λίβανος 1-4
Καναδάς 0-5

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ