Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δικαιουλάκος: "Ψυχολογικό προβάδισμα"

Δικαιουλάκος: "Ψυχολογικό προβάδισμα"
Δικαιουλάκος

Ο προπονητής του Αθηναϊκού δηλώνει στο Sport24.gr πως η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το Eurocup

Το 64-58 με το οποίο ο Αθηνάϊκός επικράτησε της Κουρσκ την περασμένη Πέμπτη, δίνει στα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου το δικαίωμα να αισιοδοξούν για την πρόκριση, ωστόσο ο ίδιος ο προπονητής τους επαναλαμβάνει πως χρειάζεται προσοχή για να "σφραγιστεί" το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Eurocup.
" Το δείχνουν τα μέχρι στοιχεία, ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα από τις τέσσερις που συνεχίζουν στη διοργάνωση, ωστόσο θα πρέπει να το αποδείξουμε και στην πράξη στους αγώνες που απομένουν", ξεκαθάρισε ο Έλληνας τεχνικός.

Κόουτς, που νομίζεις ότι κρίθηκε ο αγώνας με την Ντιναμό Κουρσκ;

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είχαμε εντοπίσει μέσω του σκάουτινγκ δυο τρεις αδυναμίες του αντιπάλου και σε αυτές... χτυπήσαμε, μέχρι που κάμψαμε την αντίσταση τους. Από το τέλος του β΄δεκαλέπτου κι έπειτα πήραμε το προβάδισμα και δεν το χάσαμε μέχρι το τέλος. Το προβάδισμα για εμάς είναι κυρίως ψυχολογικό σε ότι έχει να κάνει με τον δεύτερο αγώνα".



Ποιο νομίζεις ότι ήταν το κλειδί της νίκης;

"Η συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτριες και ο έλεγχος του ρυθμού".


Για τον επαναληπτικό αγώνα, στο κλειστό της Εργάνης, τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα για τον Αθηναϊκό...

"Επιμένω, πως το προβάδισμα είναι κυρίως ψυχολογικό, από τη στιγμή που ο επόμενος αγώνας είναι και στην έδρα μας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, καθώς η Κουρσκ είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά. Αν δεν παίξουμε το ίδιο σοβαρά, θα έχουμε πρόβλημα".


Με το χέρι στην καρδιά, ο Αθηναϊκός βρίσκεται δύο βήματα από την κατάκτηση του τίτλου, δεν το σκέφτεστε;

" Σίγουρα, εδώ που φτάσαμε, βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση του πρωταθλητή. Χρειάζεται όμως να γίνουν μια σειρά από πράγματα για να φτάσουμε στην κορυφή. Έχουμε το προβάδισμα, αλλά όπως ξαναείπα χρειάζεται συγκέντρωση. Κακά τα ψέματα, όταν παίζεις πρόκριση σε τελικό, πολλά παίζουν ρόλο, ίσως και το άγχος κάποια στιγμή. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά, όπως δείχνουν τα ρεκόρ. Προχωράμε βήμα βήμα. Άλλωστε, πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κουρσκ".


Ο Αθηναϊκός πηγαίνει τρένο σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπάρχει τελικά μυστικό της επιτυχίας ή... μαγική συνταγή;

"Τίποτα από τα δύο. Είναι πολλοί οι παράγοντες για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Το ταλέντο ξεχειλίζει σε αυτη την ομάδα και σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά που δεν σταματάει ποτέ συνειδητά δίνει πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι μεγάλο προτέρημα ότι υπάρχει μεγάλη σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα της ομάδας και ότι η διοίκηση δηλώνει παρούσα σε ότι χρειαστεί. Από την άλλη και ο κόσμος έχει... ζεσταθεί! Ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια κατακλύζει το γήπεδο και μας βοηθάει".


Με τι θα είναι ευχαριστημένος ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος στο τέλος της χρονιάς;

"Αν πετύχουμε όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε".

Διπλωματική απάντηση κόουτς...

"Ναι (σ.σ. γέλια!). Θα είμαι ευχαριστήμενος αν ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ότι κι αν συνεπάγεται αυτό".

Το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί, ωστόσο η ομάδα σου αγωνίζεται με την ιδια σοβαρότητα απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Που οφείλεται αυτό;

"Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ήδη κριθεί, ωστόσο υπάρχει κίνητρο για εμάς και μάλιστα μεγάλο. Θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο μας, το οποίο κρατάει από πρόπερσι. Θέλουμε δηλαδή να κατακτήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα αήττητοι. Κάτι που αν μη τι άλλο δεν γνωρίζω αν το έχει καταφέρει άλλη ομάδα παγκοσμίως. Αυτό φυσικά απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση, ωστόσο ξέρουμε ότι η ανταμοιβή μας θα είναι μεγάλη".


Κόουτς, πιστεύεις ότι η πορεία του Αθηναϊκού θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ;

"Στην πράξη, αυτό που μας νοιάζει είναι ο κόσμος να έχει πραγματικό ενδιαφέρον και να μην στρέφει απλά το βλέμμα του για λίγο στο γυναικείο μπάσκετ. Δεν θέλουμε η επιτυχία της Εθνικής ή του Αθηναϊκού να είναι μία απλή φωτοβολίδα. Θέλουμε να κερδίσουμε κόσμο σε διάρκεια και όχι έναν δυο μήνες".





























TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ