ΤΟΥΡΚΙΑ

Δεν παίζει η Γαλατασαράι, στον 7ο τελικό!

Δεν παίζει η Γαλατασαράι, στον 7ο τελικό!

Η Γαλατασαράι ανακοίνωσε πως δεν θα εμφανιστεί στον 7ο τελικό της τουρκικής λίγκας. Ο Αταμάν πήγε στο εξοχικό του. Ο πρόεδρος του οργανισμού μίλησε και για διαιτητή "δηλωμένο φαν της Φενέρμπαχτσε".

Κάθε τελικός της φετινής τουρκικής λίγκας έχει συνοδευτεί με ανακοινώσεις Τύπου και πρόστιμα από τον αθλητικό δικαστή, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων, αλλά και των πρωταγωνιστών του ματς.

Το σκορ είναι 3-3 και προ του τελευταίου ματς που θα κρίνει και τον πρωταθλητή (Πέμπτη 19/6), η Γαλατασαράι συγκάλεσε γενική συνέλευση, στην οποία αποφάσισε να μην εμφανιστεί στο παρκέ της Ulker Sports Arena.

Μετά το 3-3 (το βράδυ της Δευτέρας 16/6), ο κόουτς της Γαλατά, Εργκίν Αταμάν πήγε στο Τσεσμέ (όπου διατηρεί εξοχική κατοικία) και δεν προγραμμάτισε προπόνηση για σήμερα (17/6). Γιατί; Διότι είχε ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο να μην παραστούν οι πρωταθλητές (έχουν από πέρυσι τον τίτλο) στον τελευταίο τελικό, αφού κανείς δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των παικτών και των προπονητών.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της τιμωρίας για όσα έγιναν στο πέμπτο ματς και είχαν ως συνέπεια να δεχθεί αντικείμενα στο κεφάλι ο Αταμάν και να χρειαστεί τη συνοδεία ανθρώπων της αστυνομίας, για να αποχωρήσει -μεταξύ πολλών άλλων.

Τι αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής; Πως δεν υπάρχει λόγος να μην παίξει η Φενέρ με τον κόσμο της, στον 7ο τελικό και αρκέστηκε στο πρόστιμο των 9.000 ευρώ. Η απάντηση της Γαλατά ήταν "δεν δεχόμαστε την απόφαση της ομοσπονδίας".

Η Γαλατασαράι διαμαρτύρεται και για διαιτητή που όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου "είναι δηλωμένος οπαδός της Φενέρμπαχτσε". Ο πρόεδρος Ουνάλ Αϊσάλ πρόσθεσε και ότι "θα αποφασίσουμε σύντομα για το αν οι ομάδες μας θα αγωνιστούν ή όχι στα εγχώρια πρωταθλήματα της ερχόμενης σεζόν".

Ναι, οι ομοιότητες με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσες που πια έχει καταντήσει ανησυχητικό το όλο θέμα -αν σκεφτείτε και ότι η Φενέρμπαχτσε προειδοποίησε πως δεν θα στείλει τους παίκτες της, στην Εθνική.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ