EUROLEAGUE

"Δεν είμαστε ...τρομοκράτες"

"Δεν είμαστε ...τρομοκράτες"
O2 ARENA

Στο γήπεδο του...οξυγόνου μπαίνουν, σήμερα, οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Στην Γερμανία βρίσκονται ήδη οι δυο γενικοί διευθυντές των ΚΑΕ ΠΑΟ και Ολυμπιακού, Τάσος Στεφάνου και Χρήστος Σταυρόπουλος, ο τιμ-μάνατζερ του Παναθηναϊκού Μάνος Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού κ.Μαντζάνας. Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί και οι υπεύθυνοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ συμμετέχουν, εκτός των υπευθύνων της Ευρωλίγκας, οι επικεφαλής της γερμανικής αστυνομίας και της ασφαλείας του γηπέδου.
Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός ημιτελικός έχει προκαλέσει αρκετά σχόλια, όχι μόνο γιατί στο παρκέ της νεόκτιστης Ο2 Αrena θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό οι δυο κορυφαίες ομάδες της χώρας,αλλά επειδή στο πλευρό τους θα βρίσκονται και...χιλιάδες οπαδοί τους.

Η φήμη των Ελλήνων αν λάβουμε υπόψη τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, απόδειξη τα όσα έγραφε την Τρίτη η Der Tagesspiegel του Βερολίνου, όπου οι οπαδοί Ολυμπιακού και ΠΑΟ χαρακτηρίζονται συλλήβδην χούλιγκανς και εξιστορούνται επεισόδια, όπως το δολοφονικό ραντεβού στην Λαυρίου.

Μόλις έγινε οριστικός ο ελληνικός "εμφύλιος" στον ημιτελικό άρχισαν να διαρρέουν ειδήσεις, όπως η πρόθεση των γερμανικών αρχών να διοχετεύσουν τους οπαδούς των δυο ομάδων σε διαφορετικές πόλεις (και όχι στο Βερολίνο) όσο διαρκέσει η παραμονή τους επί γερμανικού εδάφους. Κάτι τέτοιο, πάντως, βρίσκει αντίθετους τους δυο ελληνικούς συλλόγους και το σκεπτικό θα αναλυθεί, ενδεχομένως από κοινού, στην σημερινή σύσκεψη.

Ήρεμα, ήρεμα!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν είναι, βεβαίως, δυνατό να αρνηθούν την αστυνόμευση των οπαδών τους (ιδιαίτερα των οργανωμένων) αλλά μοιάζει με πολύ μεγάλη ταλαιπωρία του απλού φιλάθλουπου θα έχει πληρώσει 1.200-1.500 ευρώ, για ένα τριήμερο στο Βερολίνο, να αναγκαστεί εκτός από τη γερμανική πρωτεύουσα να επισκεφτεί (προφανώς με ομαδική μετακίνηση) και κάποιες άλλες κοντινές πόλεις.

Προφανώς, οι εκπρόσωποι των δυο ελληνικών ομάδων θα προσπαθήσουν να πείσουν τους διοργανωτές ότι δεν είναι...όλοι οι φίλοι τους εν δυνάμει χούλιγκανς, πολύ περισσότερο ύποπτοι τρομοκρατικών ενεργειών και θα εγγυηθούν (όσο αυτό είναι δυνατό) την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και την συμπεριφορά των οπαδών τους. Ήδη η ΚΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε, από την Τρίτη, σχετική ανακοίνωση για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων, ενώ κάτι ανάλογο θα πράξει και ο Παναθηναϊκός, μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρώτα απ΄όλα, όμως, οι δυο "αιώνιοι" θα πρέπει να ακούσουν και τα πρώτα σχέδια των υπευθύνων ασφαλείας. Η Ευρωλίγκα έχει εγγυηθεί ότι από το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων είναι αδύνατη η ...συνύπαρξη οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟ σε διπλανές θέσεις, καθώς στην σχετική φόρμα που συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος υπάρχει ερώτηση για τις συλλογικές του προτιμήσεις. Αυτό στη θεωρία, γιατί στη πράξη, πολλές φορές τα πράγματα αποδεικνύονται, τελείως διαφορετικά.

Συν τοις άλλοις η γερμανική αστυνομία έχει και δυο ακόμη πονοκεφάλους. Οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ συνηθίζουν να έχουν σημαίες με τον κελτικό σταυρό, σύμβολο και των Ναζί, που είναι απαγορευμένο βάσει συντάγματος στη Γερμανία. Επίσης την πρωτομαγιά στο Βερολίνο γίνεται μια από τις μεγαλύτερες εργατικές διαδηλώσεις στη χώρα και μάλιστα αρκετά κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο!

Εισιτήρια, πάντως, οι δυο ομάδες δεν πρόκειται να πάρουν σήμερα. Τα 1.100 που δικαιούνται θα τους διατεθούν από την Ευρωλίγκα, μέσα στις επόμενες μέρες κι αφού ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ η διαδικασία των πλέι-οφ με τον τελευταίο αγώνα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ταού.



















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ