ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πέκοβιτς στο SPORT 24

Ο Νίκολα Πέκοβιτς μιλάει στο SPORT 24 για το πρώτο F-4 της καριέρα του. "Είναι ευλογία.."

-Ισως να μην το έχουν αντιληφθεί πολλοί, αλλά στα πλέι οφ με τη Σιένα ήσουν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και αυτός που "έφαγε" και έδωσε ανελέητο ξύλο στις μάχες της ρακέτας...



"Θα σας πω πώς ακριβώς το βλέπω. Και στην Παρτιζάν έπαιζα καλά, αλλά ξέραμε μέσα μας ότι δεν θα φτάναμε στο Φάιναλ Φορ, ότι για εκείνη την ομάδα ήταν κάτι το αδιανόητο. Οσο καλά και να παίζαμε, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Λες και υπήρχε ένα ταβάνι που σου απαγόρευε να φτάσεις τόσο ψηλά και ότι έπρεπε να αγωνιστείς σε μεγάλο κλαμπ για να εκπληρώσεις ένα τέτοιο όνειρο. Για αυτό ήλθα στον Παναθηναϊκό και δεν σας κρύβω ότι μόλις υπέγραψα το περασμένο καλοκαίρι σκεφτόμουν ότι με αυτή την ομάδα θα είχα την ευκαιρία να πάω στο Βερολίνο".




-Η εικόνα που βγάζεις προς τα έξω είναι ότι η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ σε έχει απογειώσει..



"Στο Φάιναλ Φορ δεν πηγαίνεις κάθε χρόνο. ΟΚ, μακάρι να πάμε και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι τόσο υψηλό το επίπεδο, ώστε ισχυρές ομάδες θα μείνουν έξω και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Για αυτό έχω τρελαθεί μετά τις δύο σπουδαίες νίκες επί της Σιένα.

Μου κάνει εντύπωση που το παρατηρήσατε, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που δεν εξωτερικεύει εύκολα τα συναισθήματά του, αλλά είναι η πραγματικότητα".



-Πόσο σκληρή ήταν η σειρά των αγώνων με τη Σιένα; Για σένα που την έζησες εκ των έσω...


" Ηταν πολύ δύσκολη σειρά. Η Σιένα είναι πολύ ισχυρή ομάδα, αθλητική και σκληρή που αγωνίζεται σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης. Συν τοις άλλοις είχε καταφέρει να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 νικώντας στον δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Αποδείξαμε, όμως, ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι αυτοί οι δύο αγώνες στην Ιταλία αποτελούν οδηγό για το πώς πρέπει να παίξουμε στο Βερολίνο. Αν αποδώσουμε αυτό το μπάσκετ, δεν θα έχουμε πρόβλημα".



-Μίλησέ μας λίγο για το δικό σου ταξίδι, ένα ταξίδι με αρκετές δυσκολίες και απογοητεύσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι πίσω από τη βιτρίνα (τις σπουδαίες εμφανίσεις στα πλέι οφ) κρύβεται αρκετό... ζόρι.

"Είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Ολοι οι παίκτες έχουν καλές και κακές στιγμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά τώρα αισθάνομαι τέλεια. Ξέρετε, δεν είναι εύκολο για έναν ψηλό να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία και στο αγωνιστικό στυλ του Παναθηναϊκού. Προσπάθησα πολύ, όμως και προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς".

-Συμφωνείς με την άποψη ότι είναι ευλογία για έναν ψηλό να έχει τόσο ποιοτικούς περιφερειακούς συμπαίκτες, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την τέχνη της δημιουργίας;

"Αυτό δεν το συζητάμε. Είναι και ευλογία και τύχη μαζί να παίζεις με τον Σπανούλη, τον Σάρας, τον Διαμαντίδη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι συγκεντρωμένος και τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού σίγουρα θα σκοράρεις. Το είχα πει αυτό από το ξεκίνημα της σεζόν ότι οι γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι απίστευτοι και στη δημιουργία και στην εκτέλεση".

-Αισθάνεσαι ότι έφυγε ένα άγχος από πάνω σας;


"Είναι αλήθεια ότι υπήρχε μεγάλη πίεση, ώσπου να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Αυτή τη στιγμή, όμως, έχει εκπληρωθεί ο μισός στόχος. Ο άλλος μισός βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου χρειαζόμαστε δύο νίκες για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Τώρα θέλουμε λίγη ξεκούραση και τις επόμενες εβδομάδες θα προετοιμαστούμε για το μεγάλο εφετινό στοίχημα".

-Είναι λίγο νωρίς, αλλά ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει πώς σκέφτεστε εν όψει της ευρωπαϊκής σύγκρουσης με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ.


"Ναι, το καταλαβαίνω απόλυτα. Θα γίνει πολύ μεγάλο παιχνίδι με πολλές επαφές και υψηλό κίνητρο και από τις δύο ομάδες. Παίζεται το εισιτήριο για τον τελικό, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι όσοι πατήσουν το παρκέ θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Θα σας πω ό,τι είχα πει και στην αρχή της συνέντευξης. Εάν παίξουμε όπως στους δύο αγώνες με τη Σιένα, καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν μπορεί να μας κερδίσει".

















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ