ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Basketball Champions League, Προμηθέας: Το σενάριο που του δίνει την 2η θέση στον όμιλό του και οδηγεί σε "εμφύλιο" με το Περιστέρι bwin στο play-in

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει στην Τσεχία την Οπάβα (19:30, Cosmote Sport 7 και LIVE από το SPORT24) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League, θέλοντας συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει την 2η θέση, κάτι που θα οδηγήσει σε "εμφύλιο" με το Περιστέρι bwin. Διαβάστε τα σενάρια που ισχύουν στον όμιλο των Πατρινών.

Ο Προμηθέας ολοκληρώνει σήμερα (19/12) τις υποχρεώσεις του στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League, αντιμετωπίζοντας στην Τσεχία την Οπάβα (19:30, Cosmote Sport 7 και LIVE από το SPORT24) για την 6η - και τελευταία - αγωνιστική.

Οι Πατρινοί έχουν μέχρι στιγμής ρεκόρ 2-3 και βρίσκονται στην 3η θέση, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στην φάση των play-in (όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 2 και 3 στους ομίλους).

Ακριβώς από πάνω του βρίσκεται η Ρίτας Βίλνιους με ρεκόρ 3-2, με τις δύο ομάδες να έχουν μοιραστεί τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, έχοντας αμφότερες επικρατήσει με διαφορά 2 πόντων. Και εδώ είναι που μπλέκει η κατάσταση, αφού οι μεν Λιθουανοί έχουν +52 στην συνολική διαφορά πόντων, ο δε Προμηθέας +38.

Αυτό που θα μάθει σήμερα (19/12) ο Προμηθέας είναι αν θα κατακτήσει την 2η ή την 3η θέση, κάτι που βρίσκεται σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του αγώνα της Ρίτας Βίλνιους με την Ντιζόν. Συγκεκριμένα, αν οι Λιθουανοί νικήσουν τότε θα είναι σίγουρα 2οι. Όπως γίνεται σαφές, αν αντίστοιχα ηττηθεί ο Προμηθέας, τότε πάλι οι Πατρινοί θα είναι αυτόματα τρίτοι. Υπάρχει όμως και ένα σενάριο που δίνει την 2η θέση στους Πατρινούς.

Συγκεκριμένα, ο Προμηθέας χρειάζεται ήττα της Ρίτας Βίλνιους και νίκη επί της Οπάβα, αλλά με έναν αστερίσκο: Σε περίπτωση που υπάρξει αυτός ο συνδυασμός αποτελεσμάτων, θα πρέπει ο Προμηθέας να υπερκαλύψει το +14 που έχει η Ρίτας Βίλνιους σε σχέση με αυτόν στην συνολική διαφορά πόντων (+52 οι Λιθουανοί, +38 ο Προμηθέας).

Για παράδειγμα: Αν ο Προμηθέας νικήσει με έναν πόντο διαφορά, θα πρέπει η Ρίτας να ηττηθεί με τουλάχιστον 14 πόντους διαφορά (σε αυτή την περίπτωση οι Πατρινοί θα έχουν συνολικά +39 στην διαφορά πόντων και η Ρίτας Βίλνιους +38). Αν ο Προμηθέας νικήσει με 5 πόντους διαφορά, τότε οι Λιθουανοί θα πρέπει να ηττηθούν με τουλάχιστον 10 πόντους διαφορά (τότε ο Προμηθέας θα έχει +43 και η Ρίτας +42).

Για την ιστορία, αν ο Προμηθέας κατακτήσει την 2η θέση, θα έχει πλεονέκτημα έδρας στην φάση των play-in κόντρα στο Περιστέρι bwin (είναι σίγουρα 3ο στον Α' Ομιλο), ενώ αν κατακτήσει την 3η θέση θα έχει μειονέκτημα έδρας κόντρα στην ΛεΜάν (σίγουρα 2η στον Α' Όμιλο). Η πρόκριση θα κριθεί στις 2 νίκες.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ