ΑΕΚ

Basketball Champions League: Παίρνει το κονδύλι για το Final-8 η ΑΕΚ, ανοίγει ο δρόμος για ΟΑΚΑ

Basketball Champions League: Παίρνει το κονδύλι για το Final-8 η ΑΕΚ, ανοίγει ο δρόμος για ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Αποχή από τη νέα ψηφοφορία για το κονδύλι του Final-8 του BCL στο ΟΑΚΑ από τη "Δύναμη Ζωής" της Ρένας Δούρου, εγκρίνεται το κονδύλι των 178.640 ευρώ και ανοίγει ο δρόμος για να γίνει η διοργάνωση στην Αθήνα.

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να γίνει τελικά το Final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι στην δεύτερη ψηφοφορία για το κονδύλι που πρόκειται να δώσει η Περιφέρεια Αττικής, ύψους 178.640 ευρώ δεν συμμετείχε ο συνδυασμός "Δύναμη Ζωής" της Ρένας Δούρου, η οποία είχε καταψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία.

Έτσι, απομακρύνεται ένα από τα βασικά εμπόδια που υπήρχαν και θα μπορέσει να φιλοξενηθεί η διοργάνωση στη χώρα μας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της FIBA. Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως έστω και με περιπετειώδη τρόπο, αν και πέρασε από χίλια κύματα, θα γίνει στην Ελλάδα το Final-8, χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες η όχι.

Στην ανακοίνωση, η "Δύναμη Ζωής" επισημαίνει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν κατά με ψήφους 50-44 για το κονδύλι στις 9 Σεπτεμβρίου και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της καταψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία την έγκριση του συγκεκριμένου ποσού: "Ως Δύναμη Ζωής” είχαμε καταψηφίσει, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Διοίκηση επιδεικνύει έλλειμμα σαφούς στρατηγικής στα ζητήματα του αθλητισμού", τονίζεται μεταξύ άλλων.

Το γεγονός όμως ότι για μια σειρά από λόγους οι 20 περιφερειακοί σύμβουλοι της Ρένας Δούρου απείχαν από την δεύτερη ψηφοφορία, αυτό σημαίνει πως περνάει από τους υπόλοιπους εκλεγμένους συνδυασμούς της Περιφέρειας, το κονδύλι εγκρίνεται και η Ένωση θα μπορέσει να είναι η οικοδέσποινα του Final-8.

Διαβάστε εδώ τα τέσσερα ζευγάρια του Final Eight

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της "Δύναμης Ζωής" σχετικά με το κονδύλι:

"Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πολλοστή φορά υποβαθμίζει και απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πλέον προσθέτει και επίδειξη καιροσκοπισμού, εμπαίζοντας τους οπαδούς ομάδων, αγνοώντας ότι οι εποχές που οι οπαδοί “μαντρώνονταν” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση έχει αφήσει την αναμφισβήτητη σφραγίδα της στο χώρο του αθλητισμού με 140 έργα υποδομής, αξίας 217 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο συνεκτικής στρατηγικής για την βελτίωση, την ενίσχυση και την ανέγερση αθλητικών υποδομών.

Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση επιχειρεί να μετατρέψει τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων σε μικροκομματικό παίγνιο, με μεγάλους χαμένους τους πολίτες των 66 Δήμων της Αττικής.

Είναι φανερό ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι μπορεί να φέρνει από την... πίσω πόρτα (ήτοι: με έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς) ίδιο θέμα, με ίδια εισήγηση, το οποίο σε τακτική συνεδρίασή του απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο!

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση εφαρμόζει τις δημοκρατικές διαδικασίες α λα καρτ: ψηφίζουμε μέχρι να μας βγουν οι αριθμοί!

Θυμίζουμε λοιπόν ότι:

Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στην 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 09.09.2020 και το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε προχωρήσει στην καταψήφιση του (απόφαση 198/2020) με ψήφους 50 έναντι 44.

Ως “Δύναμη Ζωής” είχαμε καταψηφίσει, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Διοίκηση επιδεικνύει έλλειμμα σαφούς στρατηγικής στα ζητήματα του αθλητισμού, τονίζοντας ότι :

• η Διοίκηση είχε το αίτημα από πλευράς της ΑΕΚ από τις 27.08.2020 και την σχετική επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη από τις 28.08.2020 ο οποίος ζητούσε να εξετάσουμε θετικά το θέμα στηρίζοντας οικονομικά την διοργάνωση.

• για μία ακόμη φορά δυστυχώς η Διοίκηση της Περιφέρειας εισήγαγε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως κάνει σε πάρα πολλά ζητήματα, ενώ θα μπορούσε να είχε εισαχθεί ως κανονικό θέμα ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης. Το γεγονός αυτό μαρτυρά την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε αθλητικά δρώμενα.

• η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν συγκαλεί δια ζώσης τις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ εισηγείται την συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση αυτή κατά την οποία θα λάβουν μέρος εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ως προς το κατεπείγον του θέματος της 18ης (Έκτακτης) Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίζουμε κατά.

Εάν το θέμα εγκριθεί για να συζητηθεί, απέχουμε της διαδικασίας συζήτησης της εισήγησης «Έγκριση σκοπιμότητας και κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση 2020 Basketball Champions League Final 8» από τη σημερινή 18.09.2020 18η (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ