FIBA WORLD CUP

Αυτές είναι οι 26 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ κι αυτές που κυνηγούν τα τελευταία έξι εισιτήρια

Αυτές είναι οι 26 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ κι αυτές που κυνηγούν τα τελευταία έξι εισιτήρια
FIBA

Έξι εισιτήρια έμειναν ανοιχτά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, καθώς γνωρίζουμε από την Κυριακή (26/2) τις 26 από τις 32 ομάδες που θα ταξιδέψουν σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

Ολοκληρώνεται το κάδρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ που θα γίνει στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η Γεωργία ηττήθηκε (77-80) από την Ισλανδία, αλλά πήρε την πρόκριση χάρη στο συνολικό +/-, ενώ το Μαυροβούνιο "πήρε" εύκολα την Τσεχία και άφησε εκτός την Βοσνία. Το Πράσινο Ακρωτήρι και η Σενεγάλη ήταν οι δύο τελευταίες ομάδες από την Αφρική, ενώ έξι ομάδες στην Αμερική πρόκειται να παλέψουν τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/2) για πέντε εισιτήρια.

Η Βενεζουέλα (υποδέχεται τον Καναδά), η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αργεντινή που παίζουν μαζί στο Μαρ ντελ Πλάτα είναι οι τρεις ομάδες του Group E που παραμένουν ζωντανές, ενώ το Πουέρτο Ρίκο (παίζει στην Κολομβία), το Μεξικό (παίζει στην Ουρουγουάη) και η Βραζιλία (υποδέχεται τις ΗΠΑ) οι άλλες τρεις που διεκδικούν πρόκριση στο Group F. Από τους δύο ομίλους της Αμερικής προκρίνονται οι τρεις πρώτες και η καλύτερη τέταρτη ομάδα.

Τέλος, ένα εισιτήριο έχει μείνει ανοιχτό στην Ευρώπη. Αν η Σερβία νικήσει τη Μεγάλη Βρετανία, θα το πάρει. Αν ηττηθεί και το Βέλγιο λυγίσει την Τουρκία, τότε οι Βέλγοι θα ταξιδέψουν στο Μουντομπάσκετ.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  • Από την Ευρώπη: Λετονία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Γεωργία, Μαυροβούνιο
  • Από την Αμερική: Καναδάς, ΗΠΑ
  • Από την Ασία/Ωκεανία: Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα, Ιορδανία, Ιράν, Φιλιππίνες*, Ιαπωνία*
  • Από την Αφρική: Ακτή Ελεφαντοστού, Νότιο Σουδάν, Αίγυπτος, Ανγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι, Σενεγάλη
    *Ιαπωνία και Φιλιππίνες είναι εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες, ενώ η Ινδονησία, παρότι οικοδέσποινα, δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο, αφού δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα του Asia Cup.
TAGS FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ