ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ισπανία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όμως το μεγάλο κατόρθωμά της είναι άλλο

Η Ισπανία προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όμως το μεγάλο κατόρθωμά της είναι άλλο
FIBA

Έτοιμη να πατήσει στο νούμερο 1 του FIBA Ranking είναι η Ισπανία μετά από την νίκη επί της Ολλανδίας (84-72) και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, με την Team USA να πέφτει για πρώτη φορά από την κορυφή.

Το ματς με την ουραγό Ολλανδία δεν ήταν δύσκολο, δεν έκρυβε παγίδες και όμως, η Ισπανία δυσκολεύτηκε μέχρι να λυγίσει με 84-72 την αντίσταση μίας ομάδας που βρίσκεται πλέον στο 0-8. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Ίβηρες προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, για να προσπαθήσουν να υπερασπιστούν αυτό που κέρδισαν το 2019 στην Κίνα, όμως το κατόρθωμά τους σε αυτή τη βραδιά, είναι άλλο.

Ακούγεται απίθανο, ακούγεται συγκλονιστικό, όμως η Ισπανία με το 2/2 που έκανε στο παράθυρο του Νοεμβρίου θα πάρει την πρώτη θέση στο FIBA Ranking και θα ρίξει από την κορυφή την Team USA για πρώτη φορά στην ιστορία της αξιολόγησης των εθνικών ομάδων. Αυτό την ώρα που οι Αμερικανοί παλεύουν για να γλιτώσουν από έναν οδυνηρό αποκλεισμό, αλλά γνωρίζουν κι ότι έχουν χάσει σημαντικό έδαφος τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της κάκιστης πορείας τους στο Παγκόσμιο του 2019 στην Κίνα.

Εν αναμονή της επίσημης ενημέρωσης από τη FIBA, λοιπόν, με τους Ισπανούς να είναι έτοιμοι για να πανηγυρίσουν ακόμα μία τεράστια επιτυχία. Για την ιστορία, το βράδυ της Δευτέρας στην Ουέλβα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάριο Μπριθουέλα με 16 πόντους, ενώ οι Σάιθ (12 πόντοι), Γιούστα και Πάρα (από 10 πόντους) τον ακολούθησαν.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ