ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Πράσινο Ακρωτήρι του Έντι Ταβάρες προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έγραψε ιστορία

Το Πράσινο Ακρωτήρι του Έντι Ταβάρες προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έγραψε ιστορία
FIBA

Θρίαμβος για το Πράσινο Ακρωτήρι, που επικράτησε με 79-64 της Ακτής Ελεφαντοστού για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια χώρα που βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού και έχει πληθυσμό 561.901 ανθρώπων, γιορτάζει την Κυριακή (26/2) την πρώτη συμμετοχή της σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Και μάλιστα με ρεκόρ, καθώς πρόκειται για τη μικρότερη χώρα που το κατάφερε, καθώς ξεπέρασε το Μαυροβούνιο του 2019.

Το Πράσινο Ακρωτήρι επικράτησε με 79-64 της Ακτής Ελεφαντοστού, με αποτέλεσμα να κλείσει τη β' φάση των ομίλων με ρεκόρ 6-4 και να ακολουθήσει την ομάδα που λύγισε, αλλά και την Αγκόλα, στη διοργάνωση που θα γίνει σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η πρωτοπόρος του ομίλου, Ακτή Ελεφαντοστού, προηγήθηκε με 24-14 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε με 28-6 τη δεύτερη περίοδο και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο Έντι Ταβάρες είχε 13 πόντους (5/6 δίποντα, 3/3 βολές), πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ και οι Ιβάν Αλμέιδα (20 πόντοι) - Μπετίνιο Γκόμες (15 πόντοι) οι δύο που τον υποστήριξαν.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ