ΑΕΚ

Aιγάλεω-ΑΕΚ 78-65

Aιγάλεω-ΑΕΚ 78-65
New Image

Το Αιγάλεω ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας την ΑΕΚ με 78-65

Οι γηπεδούχοι με τον Ιμπραήμ Τζάαμπερ να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση προηγήθηκαν νωρίς 10-4 και στη συνέχεια δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους καθώς ανέλαβε δράση και ο Σπύρος Μαγγουνής.
Το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο της Ένωσης αφού στο 12' το Αιγάλεω βρισκόταν μπροστά με δώδεκα πόντους διαφορά (34-22), με τον Μάκη Νικολαΐδη να σημειώνει τρία συνεχόμενο τρίποντα. Ο Άγγελος Κορωνιός κάνοντας συνεχόμενες αλλαγές προκειμένου να βρει το κατάλληλο σχήμα, είδε την λύση να προέρχεται από τον νεαποκτηθέντα Ουίλιαμ Έιβερι, ο οποίος έδωσε ώθηση στους "κιτρινόμαυρους" για να επιστρέψουν στον αγώνα.

Mε ένα σερί 10-2 η ΑΕΚ μείωσε σε 36-32 και απο κει και έπειτα ακολουθούσε από κοντά το "σίτι" που όμως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με 44-42.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου συνέχισαν να πετυχαίνουν πόντους από την περιφέρεια με την ΑΕΚ να μην μπορεί να τους σταματήσει.

Από κει και πέρα το Αιγάλεω επικράτησε σχετικά εύκολα όπως δείχνει και το τελικό 78-65 και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του που γέμισαν το κλειστό της ομάδας των Δυτικών Προαστίων.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, απέναντι στην ΑΕΚ.

Mετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Δρόσος ήταν απογοητευμένος από την απόδοση της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 29-20, 44-42, 62-54, 78-65

Αιγάλεω (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Νικολαΐδης 23 (5), Λόλας 1, Χόχλερ 3 (1), Μαγκουνής 8, Τζάαμπερ 25 (2), Μπρέισι 5 (1), Καλλινικίδης 6, Πάτερσον 4, Μάρας 3.

ΑΕΚ (Άγγελος Κορωνιός): Ουέσον 12, Σι 1, Σίμτσακ 2, Ταπούτος 6, Κυρίτσης 12, Χατζής 3 (1), Μπάρλος 2, Έιβερι 17 (1), Πάβιτς 3, Βασίλιεβιτς 7 (1), Σιούτης.

Κορωνιός: "Υπήρχε μόνο το Αιγάλεω"


Μετά το τέλος του ματς ο Άγγελος Κορωνιός τόνισε: "Δεν υπήρχαν δύο ομάδες στο παρκέ. Υπήρχε μόνο το Αιγάλεω. Η ΑΕΚ δεν ήταν πουθενά. Δεν στέκομαι σε δικαιολογίες. Ξέρουμε ότι είχαμε τραυματίες και δύο νέα παιδιά στην ομάδα, παρόλα αυτά όταν αφήνεις τον αντίπαλο σου να ξεφύγει στο σκορ -με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο- τότε δεν πρέπει να αναζητάς δικαιολογίες.



Ήμασταν πολύ κακοί και είχαμε πολύ κακές επιλογές και αστοχία στις βολές. Γενικά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Σήμερα ήταν μια αναμενόμενη ήττα, από τη στιγμή που δεν παλέψαμε ούτε για 5'. Αυτή η ήττα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα κι από τη Δευτέρα πρέπει να βρούμε τι έφταιξε και να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε διαφορετικοί στο επόμενο παιχνίδι. Το Αιγάλεω ήταν πιο έτοιμο, πιο συγκεντρωμένο κα ήξερε τι ήθελε.



Σιγά σιγά θα μπουν οι Τσάμης και Παπανικολάου που είναι σημαντικές μονάδες για μας. Σήμερα δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά που είχα ζητήσει"



Σε ερώτηση για την αμυντική απόδοση της ομάδας του ο προπονητής της ΑΕΚ απάντησε: "Καμιά ομάδα δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν ξεκινήσει πρώτα από την άμυνα. Σήμερα δεν παίξαμε καλά ούτε εκεί. Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθούμε".


Όσο για το σχήμα των Κυρίτση-Σι δήλωσε: "Ο Κυρίτσης ήταν ο πιο φιλότιμος από όλους. Κάποιο σκοπό είχαμε αλλά τελικά δεν μας βγήκε. Ήταν εκτός κλίματος όπως κι όλη η ομάδα".

Σκουρτόπουλος: "Ξεκινήσαμε με άλμα"


"Ευχαριστώ τον Κορωνιό για τα καλά του λόγια" τόνισε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που σχολίασε: "Είμαστε μια ομάδα που εξακολουθεί να φτιάχνεται, αν αναλογισθεί κανείς ότι είμαστε μαζί μόνο ένα μήνα. Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούμε σε 1-2 πράγματα, αλλά το παράδοξο είναι ότι όλοι φέτος έχουν νέες ομάδες και το γεγονός αυτό μειώνει το μειονέκτημα μας.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση και στο λόου-ποστ κι αυτό φάνηκε. Μας βοήθησε πολυ ο Νικολαΐδης και καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει μέλος της ομάδας. Ξεκινάμε με χρονιά με άλμα όχι μόνο βήμα.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά όλα αυτό το διάστημα και φάνηκε από την εικόνα που έδειξαν στα φιλικά. Ευχαριστώ και τον κόσμο που στάθηκε κοντά μας ακόμη κι όταν η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές κι υπήρχαν μόνο τρεις παίκτες στο παρκέ, αλλά και τη διοίκηση που λειτουργεί πολύ καλά".

Στη συνέντευξη Τύπου τον ρώτησαν πια από τις νίκες που έχει πετύχει κόντρα στην ΑΕΚ θεωρεί τη σημαντικότερη, για να απαντήσει: "Ήταν τόσο δύσκολο το καλοκαίρι, που θεωρώ ότι η σημερινή νίκη ειναι η σημαντικότερη για μας απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ".

Από τη μεριά του ο Αλέξης Κυρίτσης πρόσθεσε: "Ήταν μια άτυχη στιγμή για την ομάδα μου. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε κι αυτά που μας είχε πει ο προπονητής, με αποτέλεσμα να δεχτούμε 80 πόντους από το Αιγάλεω. Όταν τρως 80 πόντους και μάλιστα εκτός έδρας δεν έχεις τύχη. Δεν παρουσιαστήκαμε όσο έτοιμοι θα έπρεπε και πρέπει να δουλέψουμε ενόψει του επόμενου παιχνιδιού. Να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς.



Τέλος ο Αβραάμ Καλλινικίδης κατέληξε: "Θέλω να ευχηθώ στον κ. Κορωνιό, στον Αλέξη Κυρίτση και σε όλη την ομάδα της ΑΕΚ καλή συνέχεια. Ξεκινήσαμε καλύτερα από ότι θα περιμέναμε. Να ξέρετε ότι όλοι οι αντίπαλοι μας θα περάσουν δύσκολες στιγμές σε αυτό το γήπεδο. Παίξαμε καλά στην άμυνα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό πρόσωπο στην επίθεση, αλλά σήμερα για μας κλειδί ήταν η άμυνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο, απλά ήταν μια καλή αρχή για μας. Μας μένουν άλλα 25 ματς. Ηταν μια νίκη που μας ανεβάζει τη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ευχαριστούμε τον κόσμο του Αιγάλεω που πίστεψε σε μας ακόμη και σε δύσκολες εποχές και το έδειξε σήμερα με την παρουσία του".

































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ