ΤΡΙΚΑΛΑ

Aγγέλου: "Είμαστε έτοιμοι για το Μαρούσι"

Aγγέλου: "Είμαστε έτοιμοι για το Μαρούσι"
Αγγέλου

Οι Θεσσαλοί προετοιμάζονται για τον αγώνα με το Μαρούσι και ο Αγγέλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

Ο τεχνικός των Τρικάλων ανέφερε:" Το παιχνίδι με το Μαρούσι είναι το δεύτερο με ομάδες που συμμετείχαν στην Ευρώπη μετά από αυτό με τον Πανιώνιο και πριν από το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο.

Αυτές οι ομάδες έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις ομάδες που δεν συμμετέχουν στη Ευρώπη αφού έχουν ένα αγωνιστικό ρυθμό καλύτερο μιας και κάθε τρεις μέρες έχουν παιχνίδι.

Όταν μιλάμε για το Μαρούσι μιλάμε για μία ομάδα που έχει πείσει για την σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια και είναι μία ομάδα που κέρδισε φέτος μία φορά τον Παναθηναϊκό, την δεύτερη στο κύπελλο έχασε στην παράταση ενώ έχασε στην εκπνοή από τον Ολυμπιακό. Είναι μία ομάδα που έχει μία μεγάλη ισορροπία και κοντά και μακριά από το καλάθι.

Εμείς θα πρέπει να φιλτράρουμε τις ικανότητες του Αμαρουσίου και να δούμε εν συνεχεία ποιες από αυτές μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο μας έλειψε το καθαρό μυαλό στα δύο τελευταία λεπτά και μετά από συζήτηση δουλέψαμε τις τελευταίες μέρες ώστε η ενέργεια μαζί με τις επιλογές να μπορούν να έχουν μια ισορροπία.

Περιμένουμε ένα παιχνίδι δυνατό, περιμένουμε από την ομάδα μας με την βοήθεια του κόσμου να προσπαθήσει να φτάσει στα στάνταρ της, αλλά για μας η επόμενη μέρα θα είναι η ίδια και θα έχει ως κοινό παρονομαστή την προσπάθεια, την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπρέπεια







".

Για την έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά σημείωσε:

" Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα ομαδικά σπορ. Η ομάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις του παιχνιδιού καλύτερα απ’ ότι πριν. Απλά σε κάθε παιχνίδι, ανάλογα με τον αντίπαλο τα λάθη κοστίζουν φτηνότερα ή ακριβότερα. Η ποιότητα του αντιπάλου έχει μεγάλη σχέση με την δική σου επιλογή. Με τον Πανιώνιο για παράδειγμα στο τέλος κάναμε έξι λάθος επιλογές. Δεν μέμφομαι ποτέ τα λάθη που κάνουμε αλλά προσπαθώ να διδαχθούμε από τα λάθη που κάνουμε".

Για το αν ο ΑΣΤ παίζει την ύπαρξη του στο παιχνίδι με το Μαρούσι:


" Η ομάδα είναι στα όρια της σίγουρα αλλά αν δούμε το παιχνίδι με το Μαρούσι ως τελικό θα κάνουμε κακό. Το κάναμε αυτό με την Ολύμπια που το είδαμε ως παιχνίδι ζωής και θανάτου αλλά είδατε ότι και μετά το παιχνίδι αυτό που χάσαμε υπάρχει ζωή. Η ύπαρξη της ομάδας δεν παίζεται σε αυτό το παιχνίδι. Ψυχολογικά και αγωνιστικά η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι αλλά όταν μιλάμε για έναν αγώνα μπάσκετ το απρόοπτο είναι ο κανόνας. Το πώς είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις το απρόοπτο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εμείς έχουμε δουλέψει σε κάποιους και ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Α1 με την αποδυνάμωση κάποιων ομάδων που δεν συμβάλλει στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος:



" Αυτό είναι ένα θέμα που ίσως κάποια στιγμή πρέπει να το ανοίξουμε αλλά αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Τα Τρίκαλα έχουν επιλέξει έναν τρόπο προβολής προς τα έξω της προσπάθειας τους που δεν έχει σχέση ούτε με γκρίνια, ούτε με κλαψούρισμα, ούτε με ωχαδελφισμό. Είναι όντως ένα θέμα αυτό που αφορά περισσότερο άλλους ανθρώπους και κυρίως αυτούς που διοικούν το μπάσκετ. Τα Τρίκαλα έχουν δώσει το στίγμα μιας πειθαρχημένης ομάδας στην διοργανώτρια αρχή.

Έχουν ακόμη δώσει το στίγμα μιας ομάδας που έχει κατά μέσο όρο 2.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι, που έχουν 20 με 25 θέσεις εργασίας, που έχουν μια διοίκηση και έναν κόσμο από πίσω που προσπαθούν να ενθαρρύνουν την ομάδα. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα που έχει αρχές και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σέβεσαι τις αρχές , να τιμάς το πρωτάθλημα και αυτοί που πρέπει να δουν αυτό που πρέπει να δουν νομίζω ότι θα το κάνουν στο τέλος. Εξάλλου το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει φτάσει πολύ ψηλά και οι άνθρωποι που το διοικούν το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα

".

Για το αν οι συχνές διακοπές του πρωταθλήματος επηρεάζουν τον ΑΣ Τρίκαλα:


" Οι διακοπές είναι αναγκαίες γιατί το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπείται από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, την Ευρωλίγκα. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο αυτές ομάδες για να πάνε στο φάιναλ φορ γιατί όσο πιο καλά πάνε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και των χορηγών και της τηλεόρασης για το μπάσκετ. Αγωνιστικά μπορεί να μην βολεύει τις ομάδες μας αλλά συντάσσομαι με την απόφαση για το καλό του ελληνικού μπάσκετ".

Για τα συναισθήματα του όσον αφορά το γεγονός ότι ο ΑΣ Τρίκαλα θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι στο οποίο και έχει εργαστεί:



" Το συναίσθημα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κάποιος ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι θέμα προσωπικό. Από το Μαρούσι κρατάω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις , ξέρω τους ανθρώπους, έχουμε περάσει καλές στιγμές αλλά για σαράντα λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι".

Για το αν υπάρχει κάποια σκέψη για τις νίκες που χρειάζεται ο ΑΣΤ για να παραμείνει στην κατηγορία:

" Υπάρχουν αρκετά σενάρια που κάθε ομάδα τα σκέπτεται. Έχουμε και εμείς τα δικά μας σενάρια αλλά νομίζω ότι οτιδήποτε και αν πούμε αυτή τη στιγμή θα αποπροσανατολίσει την προσπάθεια που κάνουμε για το παιχνίδι με το Μαρούσι. Κάθε παιχνίδι οφείλουμε να το βλέπουμε ξεχωριστά".

















TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ