ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

ΑΕΛ-Πανελλήνιος: 92-88

Με κορυφαίο τον Μπίλι Κις η ΑΕΛ επικράτησε του Πανελληνίου (92-88) κι έκανε το καθοριστικό βήμα παραμονής

Οι "βυσσινί" που αυτή τη στιγμή έχουν μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τις περισσότερες εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα, βρίσκονται στην 8η θέση κι έχουν απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Το εντυπωσιακό είναι ότι είχαν κερδίσει (και πάλι με πρωταγωνιστή τον Κις) τον Πανελλήνιο και στο κλειστό της Κυψέλης. Ωστόσο η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού ήταν άλλη κι είχε να κάνει με τη... ρεβάνς που πήρε ο Γιώργος Καλαφατάκης απέναντι στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε τη σεζόν.

Από τη δική τους μεριάς οι "Ολυμπιονίκες" έχασαν την ευκαιρία να "καπαρώσουν" την 4η θέση και να διεκδικήσουν την τρίτη, χάνοντας πολύτιμο έδαφος.

Ο αγώνας

Η ΑΕΛ ξεκίνησε εντυπωσιακό παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται πολύ νωρίς στο σκορ χάρις στον επιθετικό οίστρο του Νίκου Παπανικολόπουλου και την πολύ καλή άμυνα πάνω στον Άντονι Γκράντι. Το αποτέλεσμα; Οι "βυσσινί" να προηγηθούν με διψήδια διαφορά κλείνοντας την πρώτη περιόδο στο +13 (23-10) χάρις στο καλάθι του Ντέιβιντ Τινγκ στην εκπνοή.

Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά "άνοιξε" ακόμη περισσότερο (26-10), με τους Λαρισαίους να απαντούν στην προσωρινή αντίδραση των φιλοξενούμενων με νέο ξέσπασμα (34-18) χάρις στο κάρφωμα του Μάρκου Κολώκα, αλλά και την δυναμική παρουσία του Ντράγκαν Τσέρανιτς. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ήταν να μειώσουν στο 41-28 μετά την αφύπνιση του Άντονι Γκράντι.

Η αγωνιστική άνοδος του Αμερικανού γκαρντ σε συνδυασμό με την προσαρμοσμένη άμυνα του Πανελληνίου έφεραν τα πάνω-κάτω. Ο Όστοϊτς κέρδισε μάχες μες στη ρακέτα κι ήταν τελικά αυτός που ολοκλήρωσε την αντεπίθεση της ομάδας του, που βρέθηκε στο 26' να προηγείται με (47-46).

Υπολόγιζαν, ωστόσο, χωρίς τον Μπίλι Κις. Με τρίποντο και φάουλ ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το 51-47, για να πάρει τη... σκυτάλη ο Ντέιβιντ Τινγκ και να δώσει ξανά προβάδισμα ασφαλείας (64-55) στην ομάδα του κάμπου.

Στην τελευταία περίοδο ούτε οι αλλαγές του Ηλία Ζούρου, ούτε οι διαφορετικές άμυνες που εφάρμοσε ο Πανελλήνιος κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του ματς. Κι αυτό γιατί ο Μπίλι Κις είχε πάρει "φωτιά" για τα καλά. Με συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά στα ύψη (76-59) και στη συνέχεια στους 18 (79-61 στο 36').

Παρόλα αυτά η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να μειώσει από το -17 στους 5 πόντους (84-79) μέσα σε λίγα λεπτά. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όμως, η ευστοχία του Τινγκ από τις βολές έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Πανελληνίου, που παρότι έχασε τη δαιφορά δεν απειλήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-10, 41-28, 64-55, 92-88

ΑΕΛ (Γιώργος Καλαφατάκης): Κυριακόπουλος, Κις 25 (4), Παπανικολόπουλος 17 (3), Παπαχρήστος 10 (2), Αγγελακόπουλος, Τινγκ 21 (1), Παπανικολάου, Κολώκας 5 (1), Κλιμαβίτσιους 4, Τσέρανιτς 10.

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 12, Αργυρόπουλος 2, Καλαϊτζίδης 6, Καράμπουλας, Γκράντι 21 (2), Ντόζετ 5, Πέτρουλας, Ράντσιτς 19 (3), Σκλάβος 7, Κέλι, Γκόλεματς 8, Παπαϊωακείμ 8.

Καλαφατάκης: "Ευτυχώς δεν τιμωρηθήκαμε"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε: "Είναι η δέκατη νίκη μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού η παραμονή θα κριθεί στις δέκα νίκες και αυτό το είχα πει αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Άρη και δικαιώθηκα μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής. Ήταν σημαντική βαθμολογικά αυτή η νίκη, μας χάλασε λίγο στο τέλος, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Για να γίνεις μεγάλη ομάδα όμως, όπως θέλουμε εμείς, πρέπει να έχεις συγκέντρωση συνέχεια, ευτυχώς δεν τιμωρηθήκαμε σήμερα γι’ αυτό.

Πάντως μπήκαμε στον αγώνα με αυτοπεποίθηση, παρότι είχαμε όλη την εβδομάδα προβλήματα με τραυματισμούς και ασθένειες παικτών. Δουλέψαμε όμως πολύ και η δουλειά αυτή μας βγήκε. Έχουμε 5 παιχνίδια μπροστά μας που είναι τελικοί. Θα κοιτάξουμε το καλύτερο τώρα, διότι αν κάνουμε 11 νίκες ίσως βγούμε στα πλέι οφ".




Αναφερόμενος στα "νεκρά διαστήματα" της ομάδας του τόνισε: "Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό αν έχεις περιορισμένο ρόστερ και ταυτόχρονα έχεις και τραυματισμούς. Οι παίκτες κάποια στιγμή κουράζονται στο σώμα και το μυαλό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο θα συντηρούμε τους παίκτες και έτσι θα πάμε μέχρι τέλους, όσοι είμαστε".


Για τη... ρεβάνς που πήρε από τον Πανελλήνιο τόνισε: "Στο παιχνίδι έπαιξε η ΑΕΛ με τον Πανελλήνιο και όχι ο Καλαφατάκης. Έφυγα από τον Πανελλήνιο έχοντας έξι νίκες και ήρθα στην Λάρισα όταν είχε τρεις ήττες και στα 4 ματς ως τώρα έχουμε 3 νίκες. Οι αριθμοί τα λένε όλα, δεν έχω να αποδείξω τίποτα".


Από τη μεριά του ο Μπίλι Κις πρόσθεσε: "Ήταν μια καλή νίκη για την ομάδα μας, αλλά είχαμε κακή αντίδραση στα τελευταία 4 λεπτά, όπου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει διότι ο Πανελλήνιος είναι μια καλή ομάδα και μπορεί να κάνει σερί. Τελικά κερδίσαμε όμως και κοιτάζουμε μπροστά το ματς με το Ρέθυμνο όπου πρέπει να παίξουμε σκληρά και συγκεντρωμένα".


Στην αντίπερα όχθη ο Ηλίας Ζούρος υπογράμμισε: "Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την δίκαιη νίκη της. Η άμυνά μας ήταν αστεία σ’ αυτό το ματς, αστεία με κεφαλαία γράμματα. Μια ομάδα κερδίζει παίζοντας καλή άμυνα. Ακόμη και όταν έχεις πρόβλημα στην επίθεση το καλύπτεις με καλή άμυνα. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό πρέπει να παίξουμε άμυνα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, πρέπει να πάρουμε το μήνυμα απ’ αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσουμε".






























TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ