WRC

WRC, Ράλι Φινλανδίας: Τούμπαρε ο πρωτοπόρος Ροβάνπερα

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Finland in Jyväskylä, Finland on August 3, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308030481 // Usage for editorial use only //
Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen performing during the World Rally Championship Finland in Jyväskylä, Finland on August 3, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202308030481 // Usage for editorial use only // JAANUS REE / RED BULL CONTENT POOL

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν πρωτοπόρος της πρώτης πλήρους ημέρας του Ράλι Φινλανδίας μέχρι την 8η ειδική του αγώνα μέχρι που ανετράπη με το Toyota Yaris Rally1 και τέθηκε εκτός αγώνα. Εκτός αγώνα και οι Τάνακ, Λάπι και Λουμπέ.

Το ατύχημα του πρωταθλητή του WRC -ένα από τα πολλά των κορυφαίων οδηγών του σπορ σήμερα- συνέβη στην 8η ειδική (Myhinpaa 2), έβδομη από τις εννέα του σημερινού σκέλους του Ράλι Φινλανδίας - 9ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο 22χρονος Ροβάνπερα έχασε τον έλεγχο του Toyota Yaris Rally1 σε μια συστοιχία γρήγορων στροφών, και ανετράπτη πολλαπλά στον διαμήκη άξονα πριν ακινητοποιηθεί με την οροφή στο έδαφος. Τόσο ο νεαρός Φινλανδός όσο και ο συνοδηγός του, Γιόνε Χάλτουνεν, βγήκαν ασφαλείς από το αυτοκίνητο και είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν τον αγώνα διότι το αυτοκίνητό τους έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές - οι οποίες είναι άγνωστο αν δύναται να επιδιορθωθούν μέχρι αύριο, ώστε ο Ροβάνπερα να επιστρέψει και να διεκδικήσει τους 5 βαθμούς της τελευταίας Power Stage της Κυριακής.

Θυμίζουμε ότι ο Ροβάνπερα έχει προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας με 170 βαθμούς έναντι 115 β. του ομολόγου του στην Toyota Έλφυν Έβανς και 112 β. του Τιερί Νεβίλ. Μετά την εγκατάλειψη του Φινλανδού, οι Έβανς και Νεβίλ ανέβηκαν στις δύο κορυφαίες θέσεις του αγώνα, με διαφορά 10'' μεταξύ τους - κι ενώ απομένουν δύο Ειδικές για το τέλος της σημερινής ημέρας.

Η σημερινή ημέρα, επίσης κύλησε άσχημα και για την M-Sport Ford. Ο Οτ Τάνακ εγκατέλειψε όταν μια βίαιη πρόσκρουση του Puma Rally1 στην ΕΔ3 προκάλεσε ζημιά στον κινητήρα. Ο Εσθονός βρισκόταν στην τρίτη θέση μέχρι τότε, αλλά η ζημιά είναι τέτοια που δεν θα επιστρέψει ούτε αύριο. Στην ίδια Ειδική εγκατέλειψε και ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ με το έτερο Ford Puma Rally1, έπειτα από έξοδο και πρόσκρουση σε βράχο που τον άφησε με σπασμένη πίσω αριστερή ανάρτηση.

Τις μαζικές εγκαταλείψεις των εργοστασιακών οδηγών της ημέρας συνέχισε στην 6η ειδική ο Εσαπέκα Λάπι της Hyundai, που είχε βίαιη πρόσκρουση εκτός δρόμου -επίσης χωρίς τραυματισμό του ίδιου και του συνοδηγού του Γιάνε Φερμ- και ακολούθησε εκείνη του Ροβάνπερα.

Έτσι, πίσω από τους Έβανς και Νεβίλ, την πρώτη τριάδα κλείνει μετά την 8η ΕΔ ο Τακαμότο Κατσούτα της Toyota, εμπρός από τον Τέμου Σούνινεν της Hyundai και τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, το διευθυντή της ομάδας της Toyota που αυτό το τριήμερο επέστρεψε στο μπάκετ του οδηγού.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ