WRC

WRC: Αποκαλύφθηκε το Ford Puma Rally1 του 2022

Το νέο FORD στο WRC
Το νέο FORD στο WRC FORD MEDIA

Το πρώτο της αυτοκίνητο της υβριδικής εποχής του WRC παρουσίασε η M-Sport, το Ford Puma Rally1, πέντε μέρες πριν το αγωνιστικό του ντεμπούτο στα χέρια των Σεμπαστιάν Λεμπ και Κρεγκ Μπριν στο Μόντε Κάρλο.

Στην αποψινή επίσημη βραδιά της παρουσίασης του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, οι M-Sport Ford και Toyota ακολούθησαν την Hyundai -που εμφάνισε την προηγούμενη Δευτέρα το i20 N Rally- παρουσιάζοντας τα νέα τους υβριδικά αυτοκίνητα.

Το Ford Puma Rally1 βάζει τέλος στη μακρά πορεία του Ford Fiesta WRC, καθώς η βρετανική αγωνιστική ομάδα της Κούμπρια και η αμερικανική εταιρεία του μπλε οβάλ γιορτάζουν την 25η χρονιά της συνεργασίας τους στο WRC. Μια συνεργασία που έχει επιφέρει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, 1.500 νίκες σε ειδικές διαδρομές του σπορ, και 268 συνεχείς αγώνες μέσα στους βαθμούς.

Το Puma Rally1 θα οδηγούν σε όλους τους αγώνες ο Ιρλανδός Κρεγκ Μπριν, ο Γάλλος Αντριέν Φουρμό και ο Βρετανός Γκας Γκρίνσμιθ, ενώ για την ομάδα θα οδηγεί περιστασιακά ο Σεμπαστιάν Λεμπ - ξεκινώντας από το Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου.

Το Ford Puma Rally1 είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο της M-Sport, στο πλαίσιο της μεγάλης φετινής αλλαγής κανονισμών του WRC.

Το υβριδικό σύστημα των Rally1 αποθηκεύει την ενέργεια που συλλέγει κατά το φρενάρισμα σε μια μπαταρία χωρητικότητας 3.9 kWh, και μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα 100 kW οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν επιπλέον ώθηση διάρκειας τριών δευτερολέπτων σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στις ειδικές διαδρομές. Ο κινητήρας βενζίνης 1.6 Turbo παραμένει αναλλοίωτος.

Το νέο FORD στο WRC
Το νέο FORD στο WRC FORD MEDIA


Επίσης, τα Rally1 θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια όταν διασχίζουν κατοικημένες περιοχές στις απλές διαδρομές, καθώς και μέσα στο Σέρβις Παρκ. Για το σκοπό αυτό, τα πληρώματα θα κάνουν στάσεις 25 λεπτών για να φορτίζουν τη μπαταρία σε εξωτερικούς φορτιστές τόσο στο Σέρβις Παρκ όσο και σε προκαθορισμένες θέσεις μεταξύ των ειδικών διαδρομών.

Ο Ρίτσαρντ Μίλενερ, αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport, είπε: "Ήταν μια φρενήρης περίοδος για να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητο για το Ράλι Μόντε Κάρλο, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο. Με τη βοήθεια και υποστήριξη των συναδέλφων μας της Ford κατασκευάσαμε ένα φανταστικό αυτοκίνητο, που ανυπομονούμε να το παρουσιάζουμε στη διάρκεια της χρονιάς".

Μαζί με το μοντέλο, η M-Sport Ford άλλαξε και το χρωματισμό του αγωνιστικού της αυτοκινήτου, όπου πλέον κυριαρχεί το μωβ χρώμα – μαζί φυσικά με το κλασσικό μπλε του οβάλ από το Ντιτρόιτ.

TAGS WRC FORD PUMA FORD
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ