MERCEDES F1

Βολφ: Πώς θα αποφύγει η Mercedes τη ρήξη Χάμιλτον-Ράσελ το 2022

Ο οδηγός της Williams, Τζορτζ Ράσελ
Ο οδηγός της Williams, Τζορτζ Ράσελ @ 2021 LUCA BRUNO / ASSOCIATED PRESS

Η πρωταθλήτρια της F1 καλείται να διαχειριστεί το 2022 την ορμητικότητα και τη φιλοσοξία του Τζορτζ Ράσελ, ώστε να μην υπάρξουν καταστάσεις ανάλογες της παλαιότερης ρήξης των Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ - και ο Τότο Βολφ εξηγεί πώς σκοπεύει να το πετύχει.

Στο τέλος μιας αρκετά ήρεμης πενταετίας στις σχέσεις των δύο οδηγών της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας, η έλευση του Τζορτζ Ράσελ στη θέση του Φινλανδού στην ομάδα την επόμενη σεζόν της Formula 1 προκαλεί ήδη ανησυχίες. Και εγείρει από τώρα το ερώτημα πώς θα καταφέρει η πρωταθλήτρια να διαχειριστεί την πυγμή με την οποία ο Βρετανός θα θελήσει να αμφισβητήσει τα σκήπτρα του Χάμιλτον.

Ο διευθυντής της ομάδας, Τότ Βολφ, παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να χειριστεί με λεπτότητα την κατάσταση για να αποφύγει την επανάληψη καταστάσεων αντίστοιχων με εκείνες που προέκτυπταν από τον εσωτερικό ανταγωνισμό του Χάμιλτον με τον Νίκο Ρόσμπεργκ από το 2013 μέχρι και το 2016. Καταστάσεις που έχουν συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν μεταξύ των δύο οδηγών μίας ομάδας - ειδικά όταν αυτή κάνει πρωταθλητισμό.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, top, and Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland, steer their car during qualifying practice for Sunday's Emilia Romagna Formula One Grand Prix, at the Imola track, Italy, Saturday, April 17, 2021. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, top, and Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland, steer their car during qualifying practice for Sunday's Emilia Romagna Formula One Grand Prix, at the Imola track, Italy, Saturday, April 17, 2021. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Θυμίζουμε ότι οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ είχαν φτάσει στο σημείο να συγκρουστούν στην πίστα στο Βέλγιο το 2014, καθώς και στην Ισπανία και στην Αυστρία το 2016. Ο Βολφ εξήγησε ότι ο ίδιος και η ομάδα πρέπει να χειριστούν με προσοχή τον 23χρονο Ράσελ, για να αποφύγουν ανάλογες, πολύ μεγάλου κόστους για την ομάδα, στιγμές.

Ο Βολφ είπε συγκεκριμένα πως ο Ράσελ "απέδειξε ότι αξίζει μια θέση σε ένα κορυφαίο μονοθέσιο και πρέπει να τον προσαρμόσουμε σωστά στις συνθήκες της Mercedes. Υπάρχει πολλή πίεση, έχει δίπλα του έναν απίστευτο οδηγό με τα μεγαλύτερα ρεκόρ και είναι σημαντικό να του θέσουμε τους όρους και να τον 'ευθυγραμμίσουμε' στον τρόπο σκέψης μας".

Ο Αυστριακός συμπλήρωσε: "Υπήρξαν προσπάθειες στο παρελθόν που απέτυχαν. Πιστεύω ότι τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι - όμως, παρόλα αυτά, έχει την επιθυμία να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως την έχει και ο Λιούις να προσθέσει άλλον έναν τίτλο. Οπότε, όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή ρύθμιση της κατάστασης".

Ο Χάμιλτον έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια με την ομάδα, μέχρι το τέλος του 2023, και η Mercedes πιθανότατα προορίζει τον Ράσελ για διάδοχό του. Κατά συνέπεια, θα είναι μια πρόκληση για τον Βολφ από τη μία να ελέγχει τον παρορμητισμό και τη φιλοσοξία του Βρετανού απέναντι στον Χάμιλτον, και από την άλλη να μην συνθλίβει την αγωνιστική του μαχητικότητα.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain and Mercedes team principal Toto Wolff, right, celebrate after Hamilton won the race and his seventh world championship at the Formula One Turkish Grand Prix at the Istanbul Park circuit racetrack in Istanbul, Sunday, Nov. 15, 2020. (AP Photo/Kenan Asyali, Pool)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain and Mercedes team principal Toto Wolff, right, celebrate after Hamilton won the race and his seventh world championship at the Formula One Turkish Grand Prix at the Istanbul Park circuit racetrack in Istanbul, Sunday, Nov. 15, 2020. (AP Photo/Kenan Asyali, Pool) AP

"Νομίζω ότι πρέπει να σέβεσαι και την οπτική και τη φιλοσοφία και του άλλου [οδηγού]. Δεν θα βάζαμε στο αυτοκίνητο έναν οδηγό χωρίς τη φιλοσοξία να τα καταφέρει όσο καλύτερα μπορεί, να συντρίψει τον άλλο οδηγό και να κερδίζει νίκες και πρωταθλήματα, αυτό είναι σαφές. Οπότε, μπορώ να μπω στη θέση του, κι έτσι προσπαθώ να συζητώ μαζί του τι σημαίνει για την ομάδα, την ανάγκη μας να διατηρήσουμε την κεκτημένη μας ταχύτητα. Και είναι πολύ έξυπνος, το καταλαβαίνει", συμπλήρωσε ο διευθυντής της ομάδας του Μπράκλεϊ.

Τέλος, ο Βολφ είπε ότι η Mercedes θα προσφέρει ισάξια μεταχείριση στους δύο οδηγούς της το 2022: "Αν έχουμε του χρόνου ένα αυτοκίνητο ικανό να διεκδικεί το πρωτάθλημα, τότε σίγουρα, θα έχει το ίδιο αυτοκίνητο με τον Λιούις, έχει την ταχύτητα, στις κατατακτήριες είναι υπερβολικά γρήγορος, και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά".

Photo credits: Associated Press

TAGS MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ