FORMULA 1

Το πρόγραμμα του GP ΗΠΑ: Οι ώρες του qualifying, του Sprint και του αγώνα στο Όστιν

Mercedes-Benz AG
2022 United States Grand Prix 2022, Friday - LAT Images MERCEDES-BENZ AG

Δύο εβδομάδες μετά το GP του Κατάρ, η Formula 1 ξεκινά το ταξίδι της στην αμερικανική ήπειρο για τέσσερις διαδοχικους αγώνες στο Τέξας, στο Μεξικό, στη Βραζιλία και στο Λας Βέγκας. Δείτε το πρόγραμμα του αγώνα του Τέξας, που περιλαμβάνει το πέμπτο Sprint της χρονιάς.

Το δεύτερο από τα -πλέον- τρία GP των ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας, θα αποτελέσει τον 18ο φετινό αγώνα της Formula 1 από τους 22 του προγράμματος. Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull Racing έχουν ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά τους φετινούς τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, και φυσικά είναι τα φαβορί για να κατακτήσουν στο Τέξας την 14η και 17η φετινή τους νίκη αντίστοιχα.

Αντίθετα, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο στη μάχη πίσω από τους πρωταθλητές, μεταξύ των Mercedes, Ferrari, Aston Martin και McLaren, για τη διεκδίκηση όχι μόνο των πλευρικών θέσεων στο βάθρο αλλά και για τη 2η και 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών - καθεμία από τις οποίες συνοδεύεται από αρκετά περισσότερα εκατομμύρια δολάρια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Mercedes-Benz AG
Η πίστα Circuit of the Americas στο Όστιν του Τέξας, με τις στροφές, την ταχύτητά τους και τις σχέσεις στο κιβώτιο των μονοθεσίων σε καθεμία από αυτές. MERCEDES-BENZ AG


Τόσο στο Όστιν όσο και στη Βραζιλία, στα προσεχή τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, θα έχουμε και αγώνα Sprint. Με τη δομή αυτή, οι δοκιμές κατάταξης του GP της Κυριακής διεξάγονται το απόγευμα της Παρασκευής. Το Σάββατο περιλαμβάνει τις κατατακτήριες του Sprint και έπειτα το Sprint καθαυτό -ένα σύντομο αγώνα εκατό χιλιομέτρων- και η Κυριακή το κυρίως Grand Prix.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αγώνα στο Circuit of the Americas -κατά το οποίο θα δούμε μεταμεσοχύκτια το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου τις δοκιμές κατάταξης και το Sprint αντίστοιχα- αυτό το τριήμερο είναι το παρακάτω:

Πρόγραμμα GP ΗΠΑ 2022

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

  • 20:30-21:30: Ελεύθερες Δοκιμές 1 (FP1)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

  • 00:00-01:00: Δοκιμές Κατάταξης GP (Q)
  • 20:30-21:14: Δοκιμές κατάταξης Sprint (SQ)

Κυριακή22 Οκτωβρίου

  • 01:00-02:00: Αγώνας Sprint
  • 22:00: Αγώνας (GP)
TAGS FORMULA 1 F1 GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ