FORMULA 1

Τι συμβολίζει ο νέος χρωματισμός της McLaren για το GP Ιαπωνίας

McLaren
McLaren MCL38 GP Japan 2024 MCLAREN

Η McLaren θα αγωνιστεί στη Σουζούκα το προσεχές τριήμερο με ιδιαίτερο χρωματισμό των MCL38, που παραπέμπει στην παραδοσιακή ιαπωνική κουλτούρα της καλλιγραφίας και των μύθων.

Οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι θα αγωνιστούν στο GP Ιαπωνίας της Formula 1 το προσεχές τριήμερο (5-7 Απριλίου) με τις McLaren MCL38 βαμμένες με τα σχέδια που επέλεξε ο τοπικός καλλιτέχνης MILTZ.

Τα σχέδια αυτά καλύπτουν το κάλυμμα του κινητήρα, τους πλευρικούς αεραγωγούς και την εμπρός πτέρυγα, και περιλαμβάνουν έναν δράκο που διασχίζει με ταχύτητα τα σύννεφα. Τόσο τα σύννεφα όσο και άλλα στοιχεία των σχεδίων είναι εμπνευσμένα από τη γιαπωνέζικη καλλιγραφία, συγκεκριμένα της περιόδου Edo.

Η ΜcLaren εξήγησε: “Η τέχνη του MILTZ είναι εμπνευσμένη από την Edomoji, την παραδοσιακή ιαπωνική ακλλιγραφία, η οποία συνυφαίνεται με τη μοντέρνα τέχνη και την κουλτούρα και σε αυτή την περίσταση αναπαριστά την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου της Formula 1 με τη μορφή ενός δράκου που διασχίζει με ταχύτητα τα σύννεφα”.

Ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στην καμπάνια Driven by Change της McLaren, που λαμβάνει χώρα για τέταρτη χρονιά σε συνεργασία με την British American Tobacco - η οποία προβάλλει τα μη καπνικά προϊόντα της στα μονοθέσια της αγγλικής ομάδας.

Σκοπός της καμπάνιας, σύμφωνα με τη McLaren, είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανερχόμενους δημιουργούς, μέσω μιας παγκόσμιας αγωνιστικής πλατφόρμας, να προβάλλουν την καινοτομική τους τέχνη.

Το 2023 η McLaren είχε αγωνιστεί με ξεχωριστούς χρωματισμούς σε αρκετά GP: στο Σίλβερστουν τα μονοθέσιά της είχαν επιφάνειες χρωμίου παραπέμποντας στην εποχή της ομάδας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, και επίσης είχε ιδιαίτερα σχέδια και στα GP του Μονακό, της Βαρκελώνης, στη Σιγκαπούρη, στην Ιαπωνία, στο Λας Βέγκας και στο Άμπου Ντάμπι.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MCLAREN MCLAREN MCL38
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ