FERRARI

Στα κίτρινα η Ferrari για τους εορτασμούς της Μόντσα

Στα κίτρινα η Ferrari για τους εορτασμούς της Μόντσα
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Ferrari θα αγωνιστεί στο Ιταλικό GP αυτού του τριημέρου, στη Μόντσα της πατρίδας της, με το παραδοσιακό της κίτρινο χρώμα σε μεγάλες επιφάνειες του μονοθεσίου F1-75 - στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών της μιλανέζικης πίστας.

Η Scuderia διανύει μια περίοδο αγωνιστικής κάμψης στους τρεις τελευταίους αγώνες της Formula 1, κι αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί στη Μόντσα αυτό το τριήμερο (9-11/9) - δεδομένου ότι η ιταλική πίστα ταιριάζει ιδιαίτερα στη Red Bull RB18. Όμως, αυτά δεν εμποδίζουν την ομάδα του Μαρανέλο να γιορτάσει την επέτειο 100 χρόνων λειτουργίας του εμβληματικού σιρκουί που βρίσκεται στην καρδιά του πάρκου στο βορρά του Μιλάνου.

Στον εορτασμό αυτό θα συμμετέχει με τον κίτρινο-μαύρο χρωματισμό του μονοθεσίου της, ο οποίος παραπέμπει στα πρωταρχικά χρώματα που είχε επιλέξει ο Enzo Ferrari για το έμβλημα της εταιρείας με το cavallino, πριν από 75 χρόνια. Τότε, η Ferrari ήταν μια αγωνιστική ομάδα που έτρεχε στα μεσοπολεμικά GP με μονοθέσια της Alfa Romeo.

Το εμβληματικό κόκκινο χρώμα που θα καθιερωνόταν μετέπειτα στις Ferrari προήλθε από την απόφαση της τότε Διεθνούς Ομοσπονδίας Αναγνωρισμένων Λεσχών Αυτοκινήτου, ότι το χρώμα που θα φέρουν όλα τα ιταλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι το κόκκινο. Κατά συνέπεια, ενώ το κόκκινο έμελλε να συνδεθεί με την ομάδα, το κίτρινο είναι το χρώμα της γέννησής της. Και υιοθετήθηκε από τον θρυλικό Enzo διότι ήταν και το χρώμα της Modena, πατρίδας της ομάδας.

Στα κίτρινα η Ferrari για τους εορτασμούς της Μόντσα
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ferrari με το κιτρινόμαυρο έμβλημα ήταν στις δύο Alfa Romeo της ομάδας στις 24 Ώρες του Σπα-Φρανκορσάμπ το 1932. Της έφερε καλοτυχία, διότι οι οδηγοί της Αντόνιο Μπρίβιο και Εουτζένιο Σιένα κέρδισαν τον αγώνα εκείνο. Κάθε αγωνιστική Ferrari, έκτοτε, φέρει το σήμα αυτό.

Πίσω στο 2022 και στο GP της Μόντσα, οι κίτρινες -και εν μέρει και μαύρες- προσθήκες χρώματος βρίσκονται στο κάλυμμα του κινητήρα και στις εξωτερικές πλευρές της πίσω πτέρυγας της F1-75. Η ίδια πτέρυγα φέρει επίσης σε κίτρινο χρώμα την ονομασία της εταιρείας με την παραδοσιακή της γραμματοσειρά, ενώ κίτρινοι θα είναι και οι αριθμοί των οδηγών και κάποια τμήματα του προστατευτικού halo στο κόκπιτ.

Επίσης, φαίνεται πως οι φόρμες των δύο οδηγών -Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ- θα είναι αποκλειστικά κιτρινόμαυρες, με το έμβλημα των 75 ετών της ιταλικής εταιρείας, ενώ πινελιές κίτρινου χρώματος θα κοσμούν και τα κράνη τους.

Στα κίτρινα η Ferrari για τους εορτασμούς της Μόντσα
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Scuderia είχε υιοθετήσει επίσης επετειακό χρωματισμό στο 1000ό της GP, στο Μουτζέλο το 2020. Είχε, τότε, βάψει τα μονοθέσιά της στο μπορντό-κόκκινο ματ χρώμα, που παρέπεμπε στο χρώμα που είχαν τα μονοθέσια της Ferrari στο πρώτο έτος της ομάδας στη Formula 1, το 1950.

TAGS FERRARI FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ