ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ

Σάινθ: "Αυτό το τριήμερο τα κάναμε όλα τέλεια"

Ο Κάρλος Σάινθ
Ο Κάρλος Σάινθ @ 2023 VINCENT THIAN / AP IMAGES

Ο Κάρλος Σάινθ είπε ότι η στρατηγική του ίδιου και της Ferrari δούλεψε στην εντέλεια και πως όλη η Ιταλία θα είναι υπερήφανη, μετά το θρίαμβό του στο GP Σιγκαπούρης που έβαλε τέλος στο φετινό αήττητο σερί της Red Bull μετά από 14 αγώνες.

Ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 σε ένα συγκλονιστικό GP Σιγκαπούρης, στον 15ο φετινό αγώνα της Formula 1, καταφέρνοντας να παραμείνει στην κορυφή παρά τη λυσσαλέα επίθεση της Mercedes στους τελευταίους 25 γύρους με πιο φρέσκα ελαστικά.

Ο Σάινθ δεν έκανε το παραμικρό οδηγικό ή στρατηγικό λάθος σε όλο τον αγώνα, προστατεύοντας τα δύο σετ (μέσης/σκληρής γόμας) των ελαστικών του στα δύο του stints και έπειτα αμυνόμενος στην κορυφή της τετραπλής μάχης με τους Λάντο Νόρις, Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον.

Με το πρώτο σετ ελαστικών ο 29χρονος οδήγησε εσκεμμένα σε αργό ρυθμό για να μην ανοίξουν οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων στην πίστα, κι έτσι για να μην δώσει την ευκαιρία στον Ράσελ να κάνει πιο αργά το πιτ-στοπ του (καθώς θα αντιμετώπιζε πολύ πιο πυκνό κυκλοφοριακό πρόβλημα βγαίνοντας από τα πιτς).

Και στους τελευταίους 5 γύρους ο Ισπανός δεν δίστασε να αφήσει τη διαφορά του από τον Νόρις να μειωθεί κάτω από το δευτερόλεπτο, ώστε να προσφέρει στον Νόρις πίσω του την πολυτέλεια του DRS για να αμυνθεί από τις Mercedes. Στο τέλος όλων αυτών, ο Σάινθ είπε πως όλα δούλεψαν στην εντέλεια και με αρτιότητα.

"Δεδομένων των περιορισμών που είχαμε με τη φθορά των ελαστικών, όλα είχαν να κάνουν με την προστασία τους στο πρώτο stint για να διασφαλίσω ότι θα φτάναμε στο στόχο του γυρολογίου που θέλαμε με κάθε τύπο γόμας", εξήγησε στο τέλος του GP Σιγκαπούρης ο Σάινθ.

'Το όχημα ασφαλείας μας ανάγκασε να μπούμε στα πιτς νωρίτερα από όσο θέλαμε, και ήξερα ότι είχαμε μπροστά μας ένα μεγάλο stint με τη σκληρή γόμα. Χρειάστηκε να μειώσω το ρυθμό για να μην του δώσω [του Νόρις] μια ευκαιρία από ένα όχημα ασφαλείας ή από τη μέση γόμα, και όλα δούλεψαν στην εντέλεια.

Ήταν πολύ κλειστή η μάχη στο τέλος, αλλά δώσαμε στο Λάντο λίγο DRS για να τον βοηθήσουμε κι έτσι στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε", πρόσθεσε ο 29χρονος οδηγός της Scuderia.

Και μιλώντας για τη νίκη, είπε: "Εκπληκτικό συναίσθημα, εκπληκτικό τριήμερο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στη Ferrari που έκαναν αυτή την τεράστια προσπάθεια για να αλλάξουμε τα πράγματα και να καταφέρουμε να κερδίσουμε φέτος, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα.

Αλλά αυτό το τριήμερο τα κάναμε όλα τέλεια. Ήμασταν άρτιοι στον αγώνα. Κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε, τα κάναμε τέλεια και φέραμε σπίτι μια νίκη για την οποία είμαι σίγουρος πως όλοι στην Ιταλία και στη Ferrari θα είναι περήφανου και χαρούμενοι", κατέληξε ο Κάρλος Σάινθ.

TAGS ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ FORMULA 1 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ