WRC

Ράλι Ypres: Ο Νεβίλ κρατάει τον έλεγχο

Ράλι Ypres: Ο Νεβίλ κρατάει τον έλεγχο
Ο Τιερί Νεβίλ στο Ράλι Ιπρές

Ο Τιερί Νεβίλ απέκρουσε μια αποφασιστική αντεπίθεση του Κρεγκ Μπριν το πρωί της δεύτερης μέρας του βέλγικου Ράλι Ypres - το τέλος της οποίας τον βρήκε με προβάδισμα 10,1 δευτερολέπτων από τον Ιρλανδό ομόλογό του στη Hyundai.

Το «μονοπώλιο» του Νεβίλ και του Μπριν στην κορυφή του Ράλι Ypres, 8ου φετινού γύρου του WRC, συνεχίστηκε και σήμερα (14/08) νότια της βελγικής πόλης, σε Ειδικές που έκρυβαν παγίδες με αρκετό χώμα - που γινόταν περισότερο με το πέρασμα κάθε αυτοκινήτου και τα "κοψίματα" των στροφών.

Οι δύο οδηγοί των Hyundai i20 WRC ξεκίνησαν την ημέρα με προβάδισμα 7,6 δευτερολέπτων του Νεβίλ. Ο Μπριν ξεκίνησε άμεσα την αντεπίθεσή του και πήρε τις δύο πρώτες Ειδικές της ημέρας, μειώνοντας τη διαφορά στο μισό.

Ωστόσο, ο Νεβίλ απάντησε άμεσα: ήταν ταχύτερος του Ιρλανδού στις δύο επόμενες Ειδικές, κερδίζοντας μάλιστα και μία, με αποτέλεσμα ο Βέλγος να φτάσει στο μεσημβρινό Σέρβις με προβάδισμα 6,8''. Το προβάδισμα αυτό, στο απογευματινό loop των ίδιων τεσσάρων Ειδικών, ανέβηκε στα 10,1 δευτερόλεπτα, με δύο ακόμα νίκες του πρωτοπόρου.

"Μπορούμε να είμαστε μόνο ικανοποιημένοι», είπε στο τέλος της ημέρας ο Νεβίλ. «Είχαμε και σήμερα μια απροβλημάτιστη μέρα. Υπήρξε μόνο μια στιγμή που πήγαμε ευθεία σε μια διασσταύρωσση και έχασα 1-2 δευτερόλεπτα, αλλά κατά τα άλλα όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο. Ένα μεγάλο μέρος του αγώνα πέρασε, το οποίο το διαχειριστήκαμε πολύ καλά'.

"Αισθάνομαι καλά, αλλά είμαι και συνειδητοποιημένος ότι έχουμε μία ακόμα μέρα μπροστά μας. Σε διαφορετικές Ειδικές και συνθήκες. Προφανώς ο στόχος και για τους δύο μας είναι να τερματίσουμε αύριο χωρίς προβλήματα και να κερδίσουμε βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, που θα μας δώσουν μια καλή ώθηση. Φυσικά είναι πάντα ωραία να πιέζεις στο όριο, αλλά πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση και να είμαστε έξυπνοι", κατέληξε ο Βέλγος.

Ράλι Ypres: Ο Νεβίλ κρατάει τον έλεγχο
Ο Μπριν στο Ράλι Ιπρές

Ο Μπριν, από την πλευρά του, τόνισε: "Ήταν μια καλή μέρα. Λίγο λυπηρό που τελείωσε αυτό το κομμάτι του αγώνα, αλλά έχουμε μια νέα μέρα αύριο. Με πολλά χιλιόμετρα και κάποιες νέες Ειδικές. Πάντως είμαι υπέρ-ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Κάναμε άλλο ένα μεγάλο βήμα".

Η Hyundai, ωστόσο, έχασε το 1-2-3 του αγώνα μετά από μία -ακόμα- ατυχία του Οττ Τάνακ, από τις πολλές φετινές του. Στην πρώτη ΕΔ της ημέρας ο Εσθονός σταμάτησε μέσα στην Ειδική για να αλλάξει έναν τροχό μετά από κλατάρισμα, και σαν να μην του έφτανε αυτή η καθυστέρηση, ήταν προβληματικός και ο γρύλος! Έτσι, έχασε σχεδόν τρία λεπτά και έπεσε στην 7η θέση.

Όμως, στην επόμενη Ειδική η θέση αυτή έγινε 6η, μετά από ένα ατύχημα παρεμφερούς σφοδρότητας με αυτό που είχε ο Αντριαν Φουρμό την Παρασκευή. Αυτή τη φορά ο Τακαμότο Κατσούτα: ο Ιάπωνας χτύπησε ένα εμπόδιο, βγήκε στο χαντάκι, και αφότου ανετράπη στον αέρα προσγειώθηκε βίαια και προσέκρουσε σε μια κολώνα ρεύματος. Ο Κατσούτα, όπως και ο συνοδηγός του Κίτον Ουίλιαμς, δεν τραυματίστηκαν.

Έτσι, έμειναν οι τρεις οδηγοί της Toyota να διεκδικούν την χαμηλότερη θέση του βάθρου. Ο Έλφυν Έβανς βγήκε νικητής της μάχης αυτής, ανεβάζοντας το ρυθμό του και κερδίζοντας μία Ειδική το πρωί, που του επέτρεψε να περάσει τον Κάλε Ροβάνπερα.

Ράλι Ypres: Ο Νεβίλ κρατάει τον έλεγχο
Ο Έβανς στο Ράλι Ιπρές

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αισθάνθηκε ότι κάτι του έλειπε το πρωί από άποψη απόδοης, αλλά το απόγευμα ανέβασε το ρυθμό του, κέρδισε δύο Ειδικές και πλησίασε τον Ροβάνπερα στο δευτερόλεπτο.

Οι τρεις οδηγοί των ισσάριθμων εργοστασιακών Yaris WRC χωρίζονται από 4,3 δευτερόλεπτα, αλλά μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να μονομαχήσουν -με το ρίσκο της απώλειας των βαθμών- στις τέσσερις Ειδικές της τελευταίας ημέρας.

Η Κυριακή (15/8) περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές ανατολικά της Υπρ, το δάσος των Αρδεννών, και στο Σταβελό και στο Σπα που αποτελούν το σκηνικό του διάσημου σιρκουί της Formula 1.

Το αγωνιστικό τους μήκος συνολικά είναι 40,52 χιλιόμετρα, και τόσα ακριβώς απομένουν στον Τιερί Νεβίλ από την πρώτη του νίκη στο WRC μετά από 19 μήνες, ή στον Κρεγκ Μπριν από την πρώτη του νίκη στο WRC γενικώς.

ΡΑΛΙ YPRES ΒΕΛΓΙΟΥ 2021 - ΣΚΕΛΟΣ 2

1. Νεβίλ (Hyundai) 2:06:18.8

2. Μπριν (Hyundai) +10.1

3. Έβανς (Toyota) +42.4

4. Ροβάνπερα (Toyota) +45.7

5. Οζιέ (Toyota) +46.7

6. Τάνακ (Hyundai) +3:55.2

7. Μπεντορέ (Skoda / WRC3) +10:39.9

8. Ροσσέλ (Citroen / WRC3) +10:40.8

Photo credits: Red Bull Content Pool

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ