F1

Ράικονεν: "Είναι ωραίο που έφυγα από όλες τις μ@@@κίες της F1"

Ράικονεν: "Είναι ωραίο που έφυγα από όλες τις μ@@@κίες της F1"
SAUBER MEDIA HUB

Μια συνέντευξη του Κίμι Ράικονεν από το τελευταίο του GP στη Formula 1 ήρθε πρόσφατα στο φως, στην οποία ο Φινλανδός δεν έκρυψε τη χαρά του που έφευγε από ένα σπορ στο οποίο "πολλά πράγματα είναι στραβά και δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν".

Η πολιτική στη F1, ο πλούτος και η ισχύς του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ του πλανήτη, δημιουργούν ένα περιβάλλον που ήταν υπερβολικά "στραβό" για την ιδιοσυγκρασία του Κίμι Ράικονεν, του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007 - γεμάτο με πολλές ανούσιες "μ@@@κίες" όπως ο ίδιος της χαρακτήρισε φεύγοντας από το σπορ στο τέλος του 2021 μετά από δύο δεκαετίες.

Ο Κίμι ήταν ανέκαθεν φευγάτος από κάθε είδους τέτοιες συναναστροφές στα πάντοκ της F1. "Εγώ δεν εμπλέκομαι. Γνωρίζω πολλά που συμβαίνουν, αλλά δεν εμπλέκομαι. Αν εμπλέκεσαι καθημερινά, δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι τόσο υγιές για σένα", είπε ο Φινλανδός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο motorsport.com στο πλαίσιο του GP Άμπου Ντάμπι 2021, στον τελευταίο του αγώνα.

Ο Κίμι, μετά δυσθυμίας παρόντας στις συνεντεύξεις Τύπου ή σε όλες τις εκδηλώσεις των χορηγών της εκάστοτε ομάδας του, ήταν ένας πολύ διαφορετικός σταρ από πολλούς της F1. Με ίνδαλμα τον Τζέιμς Χαντ και απόμακρος, κέρδισε εκατομμύρια υποστηρικτές ακριβώς χάρη στην περιφρόνησή του για όλες τις παράπλευρες πτυχές του σπορ και για τις δήθεν συμπεριφορές.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη, ο Κίμι -μετά από 349 GP με τις Sauber, McLaren, Ferrari, Lotus και Alfa Romeo- εξήγησε σχετικά: "Υπάρχουν τόσα πολλά (στη F1) που δεν είναι εντάξει. Υπάρχουν πολλά που δεν βγάζουν νόημα, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, από όσα συμβαίνουν εδώ. Όλες οι μαλ@@@ που κυκλοφορούν.

Το ξέρουμε, αλλά κανένας δεν το λέει. Πράγματα που κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν. Πολλά πράγματα είναι στραβά εδώ. Είναι καλό που φεύγω. Πνευματικά, είναι πολύ ωραίο που φεύγω από όλες αυτές τις μαλ@@@ για λίγο καιρό. Ξέρω τι με περιμένει όταν φύγω. Γίνονται πολύ περισσότερες μαλ@@@ από όσες βλέπει ο κόσμος απ' έξω", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η F1 έχασε λίγο το δρόμο της και επικεντρώνεται λιγότερο στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ράικονεν απάντησε: "Είναι έτσι εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Ίσως τώρα ο κόσμος το συνειδητοποιεί λίγο περισσότερο. Τα χρήματα αναμφίβολα άλλαξαν τα πράγματα, όπως σε κάθε σπορ. Όσο περισσότερα χρήματα υπάρχουν, τόσο περισσότερη είναι και η πολιτική.

Γενικώς, σε κάθε χώρα, παίζονται πολλά παιχνίδια που ο κόσμος δεν γνωρίζει μέχρι να εισχωρήσει στην όλη κατάσταση. Ίσως το γνωρίζετε κι εσείς αυτό. Ξεκάθαρα τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά, όπως και η ισχύς. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ισχύ, και η F1 έχει πολύ καλούς πολιτικούς που θα τα κατάφερναν καλά στην αληθινή πολιτική", κατέληξε.

TAGS F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ