FORMULA 1

Πώς υποδέχθηκε το Μαρανέλο την πρώτη προβολή της ταινίας "Ferrari"

Alberto Pezzali/Invision/AP
Adam Driver arrives at the premiere of the film Ferrari, Monday, Dec. 4, 2023, in London. (Photo by Alberto Pezzali/Invision/AP) ALBERTO PEZZALI/INVISION/AP

Το κινηματοραφικό φιλμ του Μάικλ Μαν για τον Έντσο Φεράρι προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Μαρανέλο, με την παρουσία του Πιέρο Φεράρι και των μηχανικών της ομάδας που συμμετείχαν στα γυρίσματα. Τι υποδοχή του επεφύλασσαν οι Ιταλοί;

Η ταινία “Ferrari” εστιάζει στη δυσκολότερη περίοδο της ζωής του “Κομεντατόρε”, ιδρυτή της θρυλικής εταιρείας του Μαρανέλο: από το 1956 που ο Έντσο έχασε το γιό του, Ντίνο, από μυϊκή δυστροφία, μέχρι τον θρυλικό αγώνα Μίλε Μίλια του '57. Τον θρυλικό “Il Drake” υποδύεται ο ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ.

Μία από τις ιδιαιτερότητες της ταινίας είναι ότι ο σκηνοθέτης και παραγωγός της, Μάικλ Μαν, επέλεξε να συμπεριλάβει στο καστ ορισμένους από τους μηχανικούς που είχαν συνεργαστεί με τον Έντσο - στην προσπάθειά του να προσεγγίσει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια την πραγματικότητα.

Όταν η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία -στο Enzo Ferrari Auditorium της Μόντενα- έδωσαν το παρόν τόσο οι μηχανικοί όσο και ο γιός του Έντσο Φεράρι, Πιέρο. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το έργο του Μαν έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από τους Ιταλούς. “Η ανθρώπινη ιστορία παρουσιάζεται με λεπτότητα και ειλικρίνεια, και αυτό το εκτίμησα πάρα πολύ” είπε ένας εκ των μηχανικών, ο Ουμπέρτο Μπενάσι.

Όπως γράφεται, το κοινό εκτίμησε ότι ο σκηνοθέτης κατάφερε να εντοπίσει την ουσία του Έντσο Φεράρι και να παρουσιάσει ένα ακριβές πορτραίτο του “Κομεντατόρε”. Και ο Πιέρο Φεράρι σχολίασε την σύνδεση μεταξύ του φιλμ και της οικογενειακής πραγματικότητας που ο ίδιος βίωσε.

Ανάμεσα στο κοινό βρισκόταν και η Μπρέντα Βέρνορ, η οποία υπήρξε επί χρόνια η γραμματέας του Έντσο Φεράρι. «Είμαι περίεργη, αλλά επίσης και ενθουσιασμένη. Η μνήμη του Έντσο, καθώς και η καλοσύνη και η μόρφωσή του, θα ζουν για πάντα στην καρδιά μου», είπε.

Έξω από το Enzo Ferrari Auditorium την πρεμιέρα της ταινίας κοσμούσε μια έκθεση από σπάνια ιταλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950: από τη Ferrari 750 Monza του '55 μέχρι τη Lancia Aurelia και τα Fiat 600 και 1100.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ