FORMULA 1

Πώς ο Χάμιλτον παρακάλεσε τη Mercedes να αλλάξει τη W14 και ποια υπεροπτική απάντηση εισέπραξε

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε στη νέα σεζόν 6 του ‘Drive to Survive’ πως παρακάλεσε τη Mercedes F1 να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές στο μονοθέσιό της για το 2023, αλλά έλαβε από την ομάδα μια άκρως υποτιμητική απάντηση.

Μετά από οκτώ διαδοχικούς τίτλους κατασκευαστών, η Mercedes έπεσε από το ζενίθ στο ναδίρ της Formula 1 με την αλλαγή των τεχνικών κανονισμών της Formula 1, καθώς η Red Bull αποδείχθηκε ανίκητη στην τρέχουσα εποχή των μονοθεσίων του ground effect.

Μετά την πρώτη και αποτυχημένη Mercedes W13 του 2022, που άφησε τον Λιούις Χάμιλτον χωρίς νίκη για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε άλλη σεζόν της καριέρας του, ο Βρετανός ζήτησε από την ομάδα να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές στη W14 του επόμενου έτους - για να εισπράξει από τους τεχνικούς στο Μίλτον Κινς μια άκρως υποτιμητική απάντηση.

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Netflix, ο επτάκις πρωταθλητής είπε: Θυμάμαι να παραπονιέμαι στην ομάδα και να λέω ‘κοιτάξτε, πρέπει να κάνουμε αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές, διαφορετικά αυτή είναι η τροχιά που θα ακολουθήσουμε και εκεί που θα καταλήξουμε. Σας παρακαλώ, παρακαλώ, κάντε κάτι για αυτό’.

Και θυμάμαι να μου λένε κάτι σαν ‘ξέρουμε τι κάνουμε, κάνεις λάθος’. Κι αυτή ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα στιγμή. Τότε είπα εντάξει, θα κάνω ένα βήμα πίσω, δεν θέλω να υπερκαλύψω κάποιον. Έπειτα, όταν μπήκαμε στη χρονιά, τότε μιλήσαμε ξανά [και είπαν] ‘εντάξει, ίσως είχες δίκιο’”, κατέληξε ο Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ