FORMULA 1

Porsche και Audi πήραν το ΟΚ για την είσοδο στη Formula 1

Το μονοθέσιο Formula 1 της Audi
Το μονοθέσιο Formula 1 της Audi SEAN BULL DESIGN

Ο όμιλος Volkswagen άναψε το πράσινο φως για την εμπλοκή της Porsche και της Audi στην F1 από το 2026.

Πράσινο φως στην Porsche και την Audi για την είσοδο τους στη Formula 1 το 2026 άναψε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι δύο εταιρίες θα μπουν στη Formula 1, οι φήμες ωστόσο θέλουν την Porsche να προμηθεύει κινητήρες τη Red Bull και την Audi να επιμένει στην εξαγορά της McLaren, ή να βρίσκει εναλλακτική στην Sauber που συμμετέχει στο πρωτάθλημα ως Alfa Romeo.

Άλλα σενάρια εμπλέκουν την Aston Martin, η οποία ωστόσο έχει στενή συνεργασία με τη Mercedes, ενώ ενδεχομένως στο κάδρο να μπει και η Williams.

Σε όλα αυτά τα σενάρια, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η οριστικοποίηση των κανονισμών για τους κινητήρες που θα ισχύσουν από το 2026. Μην ξεχνάμε ότι η Red Bull Racing τον τελευταίο χρόνο επενδύει βαρέως στην κατασκευή και επάνδρωση του νέου της εργοστασίου κατασκευής των κινητήρων της για τη F1, παραπλεύρως του εργοστασίου των μονοθεσίων της στο Μίλτον Κινς του Νορθάμπτον.

Ήδη η νεοσύστατη Red Bull Powertrains έχει προχωρήσει στην πρόσληψη πολλών και κορυφαίων μηχανολόγων της Honda, που αποχώρησε επίσημα από τη F1 στο τέλος του 2021, αλλά και της Mercedes.

TAGS FORMULA 1 AUDI PORSCHE RED BULL MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ