FORMULA 1

Ποια είναι τα σπορ που η Red Bull απαγορεύει στον Φερστάπεν

Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν στο GP Βραζιλίας 2023 RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν αποκάλυψε στον Μαρκ Μαρκέζ κατά τη διάρκεια της περίφημης Honda Thanks Day ότι η Red Bull Racing του απαγορεύει, βάσει συμβολαίου, μια σειρά από επικίδυνα σπορ - όπως την οδήγηση μιας μοτοσικλέτας του MotoGP, το σκι και τα ράλι.

Ο τρις πρωταθλητής της Formula 1 θα μπορούσε εύκολα να κάνει κατά τη διάρκεια της Honda Thanks Day στην πίστα του Μοτέγκι ορισμένους γύρους με τη Honda RC213V του Μαρκέζ - που, ως γνωστόν, μετά από 13 χρόνια μόλις αποχώρησε από την ιαπωνική εταιρεία για να μεταβεί στη Gresini Racing, όπου θα οδηγεί μία Ducati.

Όμως, όπως είπε ο Ολλανδός στον Μαρκέζ, η RBR δεν επιτρέπει, βάσει συμβολαίου, τόσο της οδήγηση μοτοσικλέτας όσο και μια σειρά από άλλα επικίνδυνα σπορ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα χειμερινά σπορ όπως το σκι, καθώς η Formula 1 ακόμη βιώνει την τραγωδία του Μίκαελ Σουμάχερ που τραυματίστηκε σοβαρά πριν από 10 χρόνια -το Δεκέμβριο του 2023- κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ναι, αυτό είναι πολύ λυπηρό” είπε σχετικά ο Φερστάπεν απαντώντας σε ερώτηση του ολλανδικού περιοδικού Formule 1 για το μακροχρόνιο εγκεφαλικό τραύμα που υπέστη ο Σουμάχερ. “Από την άλλη, μπορείς επίσης να γλιστρήσεις και στο μπάνιο και να σπάσεις τον αυχένα σου. Το ρίσκο βρίσκεται στα πάντα”, συνέχισε ο 26χρονος.

Αλλά, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, δεν έχω κάνει σκι εδώ και πέντε χρόνια λόγω του ρίσκου να σπάσω ή να στραμπουλήξω κάτι, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό. Φυσικά το κατανοώ, διότι έρχονται χρόνια που υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνω πρωταθλητής ξανά, και να κερδίζω αγώνες. Αν το σκεφτείς αυτό, τότε αυτομάτως παίρνεις λιγότερα ρίσκα”, πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Όταν στη συνέντευξη ειπώθηκε ότι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές έχουν αντίστοιχους όρους στα συμβόλαιά τους, που απαγορεύουν δραστηριότητες μεγάλου ρίσκου, ο Φερστάπεν αποκρίθηκε “ναι, κι εγώ το ίδιο. Όχι επικίνδυνα σπορ”.

Κι όταν ρωτήθηκε αν και τα ράλι -όπου πλέον αγωνίζεται, για χόμπι, ο πατέρας του Γιός Φερστάπεν- ανήκουν σε αυτα τα επικίνδυνα σπορ, απάντησε: “Θα μπορούσες να πεις κάτι τέτοιο! Αλλά και το ποδήλατο είναι επίσης επικίνδυνο. Όταν κάνω ποδήλατο, πάντοτε φοράω το κράνος μου.

Αλλά στα ράλι, το να οδηγείς με 180 km/h ανάμεσα στα δέντρα δεν είναι κάτι που βλέπω τον εαυτό μου να κάνει. Ίσως σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος. Οπότε ναι, είμαι πολύ συνειδητοποιημένος απέναντι στο ρίσκο”, κατέληξε ο τρις πρωταθλητής της Formula 1.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ