FORMULA 1

Πέθανε ο ιδρυτής της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς

GEPA pictures / Red Bull Content Pool // SI202210220645 // Usage for editorial use only //
Ντίτριχ Μάτεσιτς, Red Bull GEPA PICTURES / RED BULL CONTENT POOL

Σε ηλικία 78 ετών, ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Red Bull Ντίτριχ Μάτεσιτς υπέκυψε στη μακροχρόνια ασθένειά του, όπως ανακοίνωσε η Red Bull Racing λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στο Όστιν.

Γεννημένος το 1944, ο Μάτεσιτς ίδρυσε την εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull στο μέσον της δεκαετίας του 1980, και έμελλε να την κάνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τόσο στη Formula 1 όσο και στο ευρύτερο πεδίο του παγκόσμιου μότορσπορ και των extreme sports.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Red Bull μπήκε στην Formula 1 ως χορηγός κυρίως της Sauber ώσπου το 2004 ο Μάτεσιτς αγόρασε τη Jaguar Racing, στην ουσία μια αγωνιστική ομάδα του Μίλτον Κινς της Βρετανίας, και τη μεταμόρφωσε στη Red Bull Racing από το 2005. Ένα χρόνο αργότερα, αγόρασε τη Minardi και τη μετονόμασε σε Toro Rosso, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Alpha Tauri.

Ο Μάτεσιτς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην εξασφάλιση των υπηρεσιών του Άντριαν Νιούι, του κορυφαίου αεροδυναμιστή και τεχνικού διευθυντή της Formula 1 - ο οποίος θα αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία της ομάδας που κέρδιζε νίκες, πολ ποζίσιονς, και τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών με τον Σεμπάστιαν Φέτελ την περίοδο 2010-'13.

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01:  Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands with Dietrich Mateschitz of Red Bull Racing and Austria during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2018 in Spielberg, Austria.  (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Max Verstappen, Dietrich Mateschitz, Red Bull Racing, Formula One Grand Prix of Austria GETTY IMAGES


Ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της Red Bull Racing, τόνισε: «Είναι πολύ, πολύ λυπηρό. Τι σπουδαίος άνθρωπος, πολύ σπάνιος. Ό,τι πέτυχε, και ό,τι έχει κάνει για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σε διαφορετικά σπορ, δεν έχει προηγούμενο. Τόσοι πολλοί από εμάς πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που μας έδωσε και για το όραμά του, για το ότι ποτέ δεν φοβήθηκε να κυνηγήσει το όνειρο. Αυτό έκανε και εδώ στην F1, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Του χρωστάμε τόσα πολλά».

Η Red Bull Racing δύναται να κατακτήσει τον φετινό τίτλο κατασκευαστών της Formula 1 στο GP ΗΠΑ την Κυριακή (23/10, 22:00) αν κερδίσει 19 βαθμούς περισσότερους απο τη Ferrari - ενδεχόμενο που θα ήταν το καλύτερο κατευόδιο της ομάδας για τον Ντίτριχ Μάτεσιτς.

TAGS FORMULA 1 GP ΗΠΑ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ