FORMULA 1

Πέρεζ: "Το χειρότερό μου διήμερο μέχρι την pole position"

Πέρεζ: "Το χειρότερό μου διήμερο μέχρι την pole position"

Ο Σέρτζιο Πέρεζ αποκάλυψε πως δεν περίμενε ούτε ο ίδιος την pole position στο GP του Μαϊάμι, δεδομένων των προβλημάτων του με τις ρυθμίσεις της Red Bull RB19 μέχρι τις αποψινές δοκιμές κατάταξης.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατέκτησε την πολ ποζίσιον του 5ου φετινού αγώνα της Formula 1, στο Μαϊάμι, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο Q3, ενώ οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ πλήρωσαν τα μικρά αλλά χρονοβόρα οδηγικά τους λάθη.

Ο δεύτερος γρήγορος γύρος στο Q3 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω του ατυχήματος του Σαρλ Λεκλέρ, κι έτσι ο Πέρεζ έμεινε με τον πρώτο χρόνο που είχε πετύχει στην αρχική προσπάθεια της τρίτης περιόδου. Το ατύχημα του Λεκλέρ έβγαλε στην πίστα τις κόκκινες σημαίες, κι έτσι οι κατατακτήριες στην πόλη της Φλόριντα έληξαν πριν καν συμπληρώσει κανείς οδηγός δεύτερο γρήγορο γύρο.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, στις ελεύθερες αλλά και κατατκτήριες δοκιμές, ο Πέρεζ πάσχιζε με τις ρυθμίσεις της RB19 και αδυνατούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Φερστάπεν και των Ferrari. Στο Q1 σημείωσε τον τρίτο χρόνο και στο Q2 μόλις τον πέμπτο, μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Ολλανδό ομόλογό του στη RBR. Την ίδια υστέρηση είχε και στην 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

"Νομίζω ότι ήταν το χειρότερό μου διήμερο μέχρι τις κατατακτήριες, για να είμαι ειλικρινής", είπε ο Μεξικανός. "Δεν μπορούσα να βρω τρόπο να εντοπίσω αυτά τα λίγα δέκατα που μου έλειπαν σε σχέση με τους χρόνους του Μαξ [Φερστάπεν] και των Ferrari. Ένα επανεκκίνηση σε όλες τις ρυθμίσεις.

Κάναμε μια μικρή αλλαγή για τις κατατακτήριες και όλα άρχισαν να ζωντανεύουν. Σε αυτή την άσφαλτο παίζαμε λιγάκι με τα εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας, και γράψαμε τον γύρο που έπρεπε όταν έπρεπε", πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, η άσφαλτος στο Μαϊάμι είναι φέτος καινούρια, και το λεπτό χημικό φιλμ της επιφάνειάς της -που φεύγει με τον καιρό-την κάνει αρκετά ολισθηρή. Και η θερμοκρασία των περίπου 50ο Κελσίου στην επιφάνειά της δεν βοηθούσε καθόλου. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που επηρέασε πολλούς οδηγούς αυτό το διήμερο.

Σε ερώτηση τι ακριβώς του έλειπε, ο Πέρεζ απάντησε "Τα πάντα. Δεν έδεναν τα πράγματα. Ήταν ένα από αυτά τα διήμερα που πάσχιζα να βρω την ισορροπία και τη σιγουριά να πιέσω. Η άσφαλτος είναι πολύ ευαίσθητη στις θερμοκρασίες".

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο να πετύχει στο Μαϊάμι την τρίτη φετινή του νίκη και να περάσει τον Φερστάπεν στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Πέρεζ κατέληξε: "Σκέφτομαι πως αγώνα με τον αγώνα θα βγαίνω στην πίστα, θα επαινώ την ομάδα μου επειδή έχει κάνει τρομερή δουλειά και θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Έχουμε μια καινούρια ευκαιρία εκκινώντας από την pole position".

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ RED BULL GP ΜΑΪΑΜΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ