FORMULA 1

Ο Χάτζαρ απών και από το GP Ισπανίας στη Μαδρίτη, χάνει τρίτο συνεχόμενο αγώνα της F1

AP Photo/Darko Bandic

Ο καλοκαιρινός τραυματισμός στον καρπό του Ιζάκ Χάτζαρ της Red Bull Racing φαίνεται πως ήταν πιο σοβαρός από όσο αρχικά άφησε η ομάδα να εννοηθεί, καθώς ο Γαλλο-Αλγερινός θα χάσει και τρίτο συνεχόμενο αγώνα -μετά το Ζάντβορτ και τη Μόντσα-, το πρώτο GP της Formula 1 που θα διεξαχθεί στο νεότευκτο σιρκουί Madring της ισπανικής πρωτεύουσα, αυτό το τριήμερο (11-13 Σεπτεμβρίου).

Όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες στην Ολλανδία και την Ιταλία, τη θέση του δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν στο γκαράζ της RBR θα πάρει ο Λίαμ Λόσον – που θα αποκτήσει άλλη μία ευκαιρία να ανεβάσει τις “μετοχές” του στη F1 με το μονοθέσιο RB22.

Στους δύο προηγούμενους αγώνες με το μονοθέσιο της Red Bull ο Νεοζηλανδός τερμάτισε έβδομος στο Ζάντβορτ και 14ος στη Μόντσα – σε έναν αγώνα όπου αναγκάστηκε να εκκινήσει από τα πιτς λόγω αλλαγής κινητήρα.

Ο Λόσον δήλωσε στη Monza ότι προσπαθούσε να προετοιμαστεί και για τα δύο μονοθέσια ενόψει του Madring, αλλά πρόσθεσε πως “είναι απλώς τόσο διαφορετικά στην οδήγηση, οπότε δεν είναι ιδανικό”. Αυτή τη φορά, όμως, μπορεί πλέον να επικεντρώσει όλη την προσοχή του στη Red Bull RB22.

Η Red Bull ανέφερε στην ανακοίνωσή της: “Η απόφαση πάρθηκε καθώς η αποκατάσταση του Ιζάκ συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά. Παρότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στο κόκπιτ, θα βρίσκεται στη Μαδρίτη για να στηρίξει την ομάδα”.

Και πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να έχει τον Χάτζαρ ξανά στο κόκπιτ της RB22 “πολύ σύντομα”.

Ο Γιούκι Τσουνόντα θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Λόσον στη Racing Bulls.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ