FORMULA 1

O Βασέρ αποφασισμένος να κρατήσει τους Σάινθ-Λεκλέρ στη Ferrari

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Τα συμβόλαια των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia λήγουν στο τέλος του 2024, αλλά ο διευθυντής της ομάδας Φρεντ Βασέρ άφησε να εννοηθεί ότι είναι ειλημμένη η απόφαση της Ferrari να τους κρατήσει στο Μαρανέλο.

Το σήριαλ της ανανέωσης των συμβολαίων του Κάρλος Σάινθ και του Σαρλ Λεκλέρ περιλάμβανε πολλά κεφάλαια. Τα τελευταία εξ αυτών, βάσει δημοσιευμάτων στον ιταλικό και στον γαλλικό Τύπο, ανέφεραν ότι ο Λεκλέρ έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τη Ferrari για επέκταση 2+3 ετών, μέχρι το τέλος του 2029.

Παράλληλα, πολλαπλές πηγές ανέφεραν ότι ο Σάινθ είναι στο στόχαστρο αρκετών ομάδων -των Audi, Alpine και McLaren- για το 2025, αλλά ο ίδιος ο Ισπανός επαναλαμβάνει την επιθυμία του να παραμείνει στη Scuderia.

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτού του σήριαλ δείχνει να ξεκαθαρίζει τα πράγματα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην ομάδα, καθώς ο διευθυντής της Φρεντ Βασέρ είπε μιλώντας στο περιθώριο του φεστιβάλ “Il Festival dello Sport” στην Ιταλία το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Οι οδηγοί είναι μέρος της απόδοσής μας, και εμείς έχουμε δύο εξαιρετικούς - πολύ καλούς και ανταγωνιστικούς. Έχουμε μιλήσει για αυτούς και είναι απολύτως επαγγελματίες. Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα όρια και μέχρι τώρα έχουν κάνει φανταστική δουλειά», συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Ένα από τα τελευταία κεφάλαια, επίσης, του σήριαλ αυτού ανέφερε ότι εντείνεται μια σχετική αποξένωση μεταξύ των Σάινθ και Λεκλέρ, καθώς η φόρμα του Ισπανού μετά το καλοκαίρι -και κυρίως η νίκη του στη Σιγκαπούρη- έχει αμφισβητήσει το ρόλο του ηγέτη που επιθυμεί να έχει ο Μονεγάσκος στο Μαρανέλο.

Ο Σάινθ το αρνήθηκε κατηγορηματικά, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ: «Τον εμπιστεύομαι πολύ» είπε ο Ισπανός για τον Μονεγάσκο. «Βλέπω ότι είναι τίμιος και βλέπω την αφοσίωσή του στην ομάδα. Και το πιο σημαντικό είναι να χτίσουμε την ομάδα μαζί».

Σε ερώτηση ειδικά για τον Σάινθ και για τις φήμες περί ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες, ο Βασέρ απάντησε: «Μπορείς να δεις ότι είναι ένας επίμονος άνθρωπος, με κάθε κίνηση που κάνει. Φέτος δούλεψε πολύ πάνω σε ορισμένα θέματα που τον κρατούσαν πίσω και από τη Μόντσα και μετά άλλαξε την προσέγγισή του. Στον αθλητισμό το ταλέντο δεν είναι αρκετό. Πρέπει να βελτιώνεσαι διαρκώς, και ο Κάρλος έχει αυτή τη νοοτροπία».

Εξάλλου, και ο ίδιος ο Σάινθ αρνήθηκε τις φήμες: «Όλοι οι μεγάλοι θρύλοι της F1 έχουν περάσει από τη Ferrari, εκτός από τον καημένο τον Άιρτον [Σένα] που δεν είχε την ευκαιρία. Αλλά ο Μίκαελ [Σουμάχερ], ο Φερνάντο [Αλόνσο], ο Ζιλ [Βιλνέβ], όλοι έχουν οδηγήσει για τη Ferrari. Κάθε οδηγός θέλει να έρθει στη Ferrari μια μέρα. Όποιος λέει το αντίθετο, λέει ψέματα», κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ