ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε το πέρασμά του στους αγώνες αυτοκινήτων GT

Η Audi R8 LMS
Η Audi R8 LMS WRT RACING

Στην πρώτη χρονιά μετά από δυόμισι δεκαετίες που δεν θα βρίσκεται στο MotoGP, ο θρύλος των μοτοσικλετών Βαλεντίνο Ρόσι θα κάνει το πρώτο του πλήρες πρόγραμμα στους αγώνες αυτοκινήτων - στο ευρωπαϊκό GT World Challenge με ένα Audi R8 LMS.

Στο νέο κεφάλαιο της θαυμαστής του αγωνιστικής καριέρας περνά, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από το MotoGP στον τελευταίο περσινό αγώνα της Βαλένθια, ο Βαλεντίνο Ρόσι, αλλάζοντας τη Yamaha M1 με ένα αγωνιστικό Audi R8 LMS.

Ο "γιατρός" συμφώνησε να ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα του Fanatec GT World Challenge Europe με την πρωταθλήτρια του θεσμού, την ομάδα WRT Racing, και το αγωνιστικό του αυτοκίνητο θα φέρει φυσικά τον εμβληματικό αριθμό 46.

Ο Ιταλός εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στις μοτοσικλέτες έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες ράλι, συμπεριλαμβανομένου του WRC, ενώ ήταν εξαιρετικά ταχύς στις δοκιμές του με μονοθέσια της Formula 1. Ωστόσο, επέλεξε μια εντελώς διαφορετική μορφή αγώνων, και πάλι στην πίστα, για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε το πέρασμά του σε αγώνες GT
Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε το πέρασμά του σε αγώνες GT WRT RACING

"Όλοι ξέρουν ότι ήμουν πάντα παθιασμένος με τους αγώνες αυτοκινήτων, καθώς και πως ανέκαθεν με ενδιέφερε να συνεχίσω στους αγώνες με τέσσερις τροχούς όταν θα τελείωνε η καριέρα μου στις μοτοσικλέτες", είπε ο doctor.

"Τώρα είμαι ολοκληρωτικά διαθέσιμος να αφιερώσω τον εαυτό μου σε πλήρες πρόγραμμα στους αγώνες αυτοκινήτων σε υψηλό επίπεδο, και με τη σωστή επαγγελματική προσέγγιση. Η ομάδα WRT μου ταιριάζει απόλυτα και αδυνομώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια στο GTWCE μαζί της", κατέληξε.

Ο Βαλεντίνο οδήγησε ήδη το νέο του αγωνιστικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια δοκιμών στη Βαλένθια, και θα συνεχίσει την προετοιμασία του στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας ενόψει του πρώτου φετινού αγώνα του θεσμού, στην ιταλική Ίμολα στις 1-3 Απριλίου. Το πρωτάθλημα αποτελείται από δέκα αγώνες.

Οι δοκιμές στη Βαλένθια ήταν εξαιρετικά θετικές και για τις δύο πλευρές, από άποψη τεχνικής πληροφόρησης και εργασιακής προσέγγισης, όπως είπε ο διευθυντής της WRT, Βίνσεντ Βος. "Είμαι βέβαιος ότι πολλοί οπαδοί του Βάλε θα χαρούν όσο κι εμείς που ο Βάλε ξεκινά μια νέα καριέρα στους τέσσερις τροχούς, και την ξεκινά από τους αγώνες GT, την WRT και την Audi.

Όλοι ξέρουμε πόσο σπουδαίος πρωταθλητής μοτοσικλετών και εν γένει αθλητής είναι ο Βάλε, αλλά πάνω από όλα είναι ένας γνήσιος αγωνιζόμενος, ένας απόλυτος επαγγελματίας και ανταγωνιστικός αθλητής, αποφασισμένος να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή τη νέα πρόκληση που αποφάσισε να πάρει", κατέληξε ο Βος.

TAGS ΕΙΔΗΣΕΙΣ MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ