ΡΑΛΙ

Ο Λεμπ στο γερμανικό DTM με Ferrari 488 GT3

Ο θρύλος του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ
Ο θρύλος του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ RED BULL CONTENT POOL

Το πάθος του θρύλου του WRC Σεμπάστιαν Λεμπ για τους αγώνες δεν έχει τελειωμό. Ο Γάλλος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) στην Πορτογαλία την 1η Μαΐου, με μια Ferrari 488 GT3 της Red Bull - AF Corse.

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας των ράλι, Σεμπάστιαν Λεμπ, θα αντικαταστήσει τον Νεοζηλανδό, Νικ Κάσιντυ -ο οποίος έχει υποχρεώσεις στη Formula E- στον εναρκτήριο φετινό αγώνα του DTM, στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας το διήμερο 30 Απριλίου-1 Μαΐου.

Ο Γάλλος θα βρίσκεται στο μπάκετ της δεύτερης Ferrari 488 GT3 της ομάδας της Red Bull, στο διπλανό γκαράζ από τον έτερο οδηγό της ομάδας, Φελίπε Φράγκα. Την αγωνιστική επιμέλεια της ομάδας έχει η ιταλική AF Corse, η οποία πέρσι κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην πρώτη σεζόν της νέας εποχής -με αυτοκίνητα GT3- του DTM.

Ο θρύλος του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ
Ο θρύλος του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ RED BULL CONTENT POOL

Έχοντας ήδη φέτος τερματίσει δεύτερος στο Ράλι Ντακάρ με το buggy της Prodrive και πρώτος στο Ράλι Μόντε Κάρλο με το Puma Rally1 της M-Sport Ford, ο Λεμπ έχει ήδη πάρει την πρώτη του γεύση από αυτή την τόσο διαφορετική μορφή αγώνων. Την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τη Ferrari 488 GT3 της AF Corse στη βελγική πίστα του Σπα, ενώ το προσεχές τριήμερο θα συμμετάσχει στις δοκιμές του DTM στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας.

Ο Κάσιντι, που παρά το μυθιστορηματικό του επίθετο ελάχιστη σχέση έχει με τον Τζακ Κέρουαρκ, θα χάσει επίσης τον αγώνα του DTM στο Νόρισρινγκ τον Ιούλιο και πιθανώς έπειτα και τον αγώνα του Σπα, και πάλι λόγω των υποχρεώσεών του στη Formula E. Συνεπώς, δεν αποκλείεται ο Λεμπ να κάνει και περισσότερους αγώνες στο γερμανικό θεσμό.

Ο θρύλος του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ
Ο θρύλος του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ RED BULL CONTENT POOL

"Σε όλη μου την καριέρα πάντα μου άρεσε να αλλάξω από τη μια μορφή αγώνων στην άλλη" είπε ο Λεμπ, επιβεβαιώνοντας με λόγια όσα δείχνει τόσα χρόνια στην πράξη. "Το DTM είναι ένα διάσημο πρωτάθλημα και φυσικά δέχθηκα την ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση διότι το οδηγικό στιλ είναι εντελώς διαφορετικό.

Τώρα είναι ώρα για δουλειά. Θα έχω να αντιμετωπίσω σπεσιαλίστες του είδους και έχει περάσει ήδη πολύς καιρός από τον τελευταίο μου κανονικό αγώνα στα GT3. Στόχος μου είναι να βρω όσο το δυνατόν καλύτερο ρυθμό, και θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να δώσω στην ομάδα καλά δεδομένα σχετικά με το στήσιμο του αυτοκινήτου. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά τα αυτοκίνητα αυτά είναι πολύ διασκεδαστικά. Πολύ γρήγορα, καλά αυτοκίνητα", κατέληξε.

Πέραν του DTM, ο Λεμπ θα κάνει παράλληλα φέτος το πλήρες πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally Raid με την ομάδα Bahrain Raid Xtreme, θα συμμετάσχει επίσης στο πρωτάθλημα Extreme E με την ομάδα X44 του Λιούις Χάμιλτον και της Prodrive, ενώ δεν αποκλείεται να βρει χρόνο και για ορισμένους ακόμα αγώνες στο WRC μετά το Μόντε, φυσικά με την M-Sport Ford.

TAGS ΡΑΛΙ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ