FORMULA 1

Ντομενικάλι για Σουμάχερ: "Είμαστε όλοι κοντά στον Μίκαελ και στην οικογένεια"

AP Photo/Ricardo Mazalan
Ferrari's Michael Schumacher, of Germany, looks on in the garage area at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Friday, Oct. 22, 2004. The Brazil Grand Prix will take place Sunday, Oct. 24.(AP Photo/Ricardo Mazalan) AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Καθώς πλησιάζει η λυπηρή 10η επέτειος του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ στις Άλπεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 και πρώην διευθυντής της Scuderia Στέφανο Ντομενικάλι μίλησε για το Γερμανό θρύλο του σπορ και τη δοκιμασία που περνά.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις σε ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στο θέρετρο Μαριμπέλ των γαλλικών Άλπεων στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Επτά μήνες αργότερα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο για την περαιτέρω ανάρρωση στο σπίτι του στην Ελβετία, και η κατάσταση της υγείας του έχει παραμείνει απόλυτα προστατευμένη από την οικογένειά του.

Οι μόνες επίσημες πληροφορίες έχουν προέλθει από τη σύζυγό του, Κορίνα, που δήλωσε στο ντοκιμαντέρ του Netflix ότι “ο Μίκαελ είναι μαζί μας, αλλά διαφορετικός”, και πολύ πιο αμυδρά από ελάχιστους ανθρώπους της πλήρους εμπιστοσύνης της οικογένειας Σουμάχερ που επιτρέπεται να τον επισκέπτονται. Ένας από αυτούς είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

AP Photo/Olivier Matthys
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS


Πέρασαν δέκα χρόνια αλλά μου φαίνεται σαν χθες, όμως το θυμάμαι πολύ καλά” δήλωσε ο Ντομενικάλι, πρώην διευθυντής της Scuderia Ferrari, στη ραδιοφωνική εκπομπή “La politica nel pallone”. Σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του επτάκις πρωταθλητή της F1, συμπλήρωσε: “Παραμένει σε δύσκολη κατάσταση, από ανθρώπινη άποψη.

Μόνο ένα μπορώ να πω: ό,τι υπάρχει σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ μου και της οικογένειας παραμένει προσωπικό. Είμαστε όλοι κοντά στον Μίκαελ και στην οικογένεια. Το να έχεις ζήσει αυτά τα δέκα χρόνια με αυτό τον τον τρόπο είναι κάτι που δεν θα ευχόσουν ούτε στο χειρότερο εχθρό σου”.

Ο Ιταλός συνέχισε: “Αυτά είναι επεισόδια που, όπως στις ταινίες, αλλάζουν τη ζωή σου, αλλάζουν τις σχέσεις σου. Για λόγους σεβασμού του ίδιου και της οικογένειάς του, πρέπει να είσαι κοντά του, και ακόμα και αυτές οι έρευνες που γίνονται μετά από δέκα χρόνια έχουν σχετική αξία”.

Ο Ντομενικάλι αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του Γερμανού δημοσιογράφου Γενς Γκίντεον, που έγραψε ότι οι διασώστες έχασαν πολύτιμο χρόνο στην αεροκομιδή του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ -χρόνο που θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά για την υγεία του Γερμανού- υποτιμώντας αρχικά τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
GP Ισπανίας 2004: Ο Μίκαελ Σουμάχερ γιορτάζει με τη σύζυγό του, Κορίνα, και όλη την ομάδα της Ferrari, το 200ό του GP στη Formula 1. SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Στο μεταξύ, ένας άλλος που διατηρεί ακόμα επαφές με την οικογένεια Σουμάχερ είναι ο Γερμανός πρώην οδηγός της F1 Τίμο Γκλοκ - ο οποίος αγωνιζόταν μαζί με τον “Σούμι” στο σπορ την περίοδο 2010-'12. Και, ενόψει της επερχόμενης επετείου του ατυχήματος, του ζητήθηκε επίσης από τον Τύπο να σχολιάσει το θέμα.

Δεν έχει σημασία η δέκατη επέτειος, κάθε χρόνο όταν έρχεται αυτή η ημερομηνία όλοι το θυμούνται και το σκέφτονται, και φαντάζονται πώς θα ήταν τα πράγματα αν όλα είχαν εξελιχθεί με πιο θετικό τρόπο”, είπε ο Γκλοκ. “Η ζωή είναι έτσι, όμως είναι δύσκολο να το εμπεδώσεις διότι είναι τόσο μεγάλος θρύλος του σπορ και για την οικογένειά του δεν είναι μια εύκολη περίοδος.

Σέβομαι πολύ την οικογένεια και δεν υποστηρίζω κανενός είδους εικασίες αν δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν είναι κάτι που μπορούμε μόνο να σεβαστούμε, και να το αποδεχθούμε όπως είναι. Έχω ακόμα καλές επαφές μαζί τους και με τον Μικ [Σουμάχερ, γιό του Μίκαελ], βρεθήκαμε πολλές φορές στους αγώνες και συζητάμε για το μέλλον του, με ρωτάει τι θα πρότεινα. Ποτέ δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που θα τον ρωτούσε κάτι προσωπικό για τον πατέρα του”, πρόσθεσε ο πρώην οδηγός της Jordan και της Toyota F1.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ