GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Νόρις: "Τρελό ότι ήμασταν τόσο κοντά στην πολ ποζίσιον"

Ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, κατά τη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix | 8 Ιουλίου 2023
Ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, κατά τη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix | 8 Ιουλίου 2023 ASSOCIATED PRESS

Η εντυπωσιακή αναγέννηση της McLaren που ξεκίνησε στην Αυστρία και κορυφώθηκε στο Σίλβερστοουν σήμερα με τις μεγάλες αναβαθμίσεις της MCL60, άφησε εκστασιασμένους τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι - που πλησίασαν στα 0,2'' τη Red Bull που Μαξ Φερστάπεν.

Με τις μεγάλες αναβαθμίσεις της McLaren MCL60 που εισήχθησαν στο μονοθέσιο του Νόρις στο GP Αυστρίας και σε εκείνο του Πιάστρι αυτό το τριήμερο στο GP Βρετανίας, η McLaren φάνηκε πιο ανταγωνιστική από ποτέ τα τελευταία χρόνια -ακόμα και από τη νίκη με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Μόντσα το 2021- με τις θέσεις 2-3 που κατέκτησε σήμερα για την εκκίνηση στο Σίλβερστοουν.

Στην εκπνοή ο Νόρις έγραψε τον πρώτο χρόνο στο Q3 των βρετανικών δοκιμών κατάταξης, και χρειάστηκε ένας άρτιος γύρος του Φερστάπεν στο τέλος για να ανακτήσει ο Ολλανδός την πολ ποζίσιον - την πέμπτη του διαδοχική.

Παρότι απομένει να φανεί η ταχύτητα της McLaren MCL60 και στις συστοιχίες γύρων του αγώνα, και αν η βρετανική ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο Σίλβερστοουν μετά από εκείνη του Λιούις Χάμιλτον το 2008, δεν χωρά αμφιβολία ότι σημείωσε ένα τεράστιο άλμα απόδοσης τις τελευταίες δέκα ημέρες.

"Ήμουν κοντά [στην πολ ποζίσιον]. Ήμουν πρώτος στο Q1, και νομίζω και στο Q2. Και μετά δύο δέκατα από την πρώτη θέση στην τρίτη περίοδο, που ήταν κάτι τρελό", είπε ο Νόρις. "Κι ο τελευταίος μου γύρος ήταν ένας καλός γύρος. Άκουγα τον Ζακ [Μπράουν, διευθυντή της McLaren Racing] στη ραδιοεπικοινωνία όταν γύριζα στα πιτς κι αυτό ήταν ό,τι καλύτερο έχει συμβεί ποτέ.

Ήταν σπουδαίο για μένα και βέβαια και για τους δύο μας που είμαστε στη δεύτερη και τρίτη θέση, και εκπληκτικό για όλη την ομάδα. Αλλά πάντα είναι ο Μαξ, πάντα χαλάει τα πάντα για όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος. Κι ευχαριστώ τον κόσμο εδώ, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Ανυπομονώ για τον αγώνα", κατέληξε ο Βρετανός.

Από την πλευρά του ο Πιάστρι, που κέρδισε την τρίτη θέση της εκκίνησης στον 10ο αγώνα της καριέρας του στη Formula 1, είπε: "Τι κατατακτήριες! Ήμασταν σχεδόν έξω από το Q1, αλλά μετά το αυτοκίνητο ήταν διαστημόπλοιο στο Q2 και στο Q3. Αισθανόμουν ότι μπορούσα να συνθέσω έναν καλό γύρο.

Οπότε ναι, ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα και για την ομάδα. Η δυνατότητα να είμαστε σταθερά και οι δύο μας εδώ ψηλά είναι κάτι πολύ μεγάλο. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε εδώ και αύριο", πρόσθεσε ο 21χρονος Αυστραλός.

Και συνέχισε: "Πιστεύω ότι ήμασταν λίγο ταχύτεροι από ό,τι φάνηκε στις δοκιμές, όπου πασχίζαμε να βάλουμε το αυτοκίνητο στο σωστό παράθυρο [ρυθμίσεων], αλλά κάναμε καλύτερη δουλειά σήμερα. Ήταν επίσης και οι συνθήκες. Πάντα τα καταφέρνουμε καλά σε αυτές, και το ίδιο έγινε και στη Βαρκελώνη, στο Μονακό και στον Καναδά.

Και προφανώς τώρα έχουμε και οι δύο τα νέα εξαρτήματα στα αυτοκίνητά μας καιδουλεύουν πολύ καλά. Οπότε δεν μπορώ να ευχαριστήσω την ομάδα αρκετά για το ότι συνέχισε να πιέζει από το σημείο που βρισκόμασταν στην αρχή της χρονιάς μέχρι το σημείο που είμαστε τώρα. Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση", κατέληξε ο Πιάστρι.

TAGS GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ