FORMULA 1

Νέος βομβαρδισμός στην Τζέντα εν μέσω του Grand Prix της Formula 1

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Τζέντα
Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Τζέντα 2022 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Οι αντάρτες Χούτι χτύπησαν τις εγκαταστάσεις της Aramco στη Τζέντα στη Δυτική Σαουδική Αραβία. Όλα αυτά εν μέσω του Grand Prix της Formula 1 που πραγματοποιείται στην πόλη από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου.

Η Σαουδική Αραβία διοργανώνει στην Τζέντα από την Παρασκευή (25/3) έως την Κυριακή (27/3) το δεύτερο Grand Prix της Formula 1 για το 2022. Η χώρα της Μέσης Ανατολής βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Συγκεκριμένα, αντάρτες Χούτι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού κολοσσού ARAMCO στην Τζέντα. Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν μία μεγάλη πυρκαγιά να έχει ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις. Θυμίζουμε πως παρόμοια επίθεση συνέβη και πριν από μία εβδομάδα.

Μάλιστα, την στιγμή της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη τα πρώτα δοκιμαστικά στην πίστα της Τζέντα, με τον καπνό να είναι ορατός ακόμη και από την πίστα, καθώς απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις. Επιπλέον, όλες οι πτήσεις από και προς την πόλη της Σαουδικής Αραβίας ακυρώθηκαν. Η Formula 1 παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει επίσημη ενημέρωση.

Οι Χούτι θεωρούν ότι η Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο της Υεμένης το 2015 και γι' αυτό στοχεύουν συχνά αεροδρόμια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ARAMCO είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως και ένας από τους σημαντικότερους σπόνσορες της Formula 1, ενώ το όνομά της έχει μπει φέτος και στο όνομα της Aston Martin η οποία ονομάζεται Aston Martin ARAMCO Cognizant F1 Team.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ