FORMULA 1

Αντάρτες βομβάρδισαν την Σαουδική Αραβία μία εβδομάδα πριν από το Grand Prix της Formula 1

Αντάρτες βομβάρδισαν την Σαουδική Αραβία μία εβδομάδα πριν από το Grand Prix της Formula 1
2022 SAUDI PRESS AGENCY VIA AP

Συναγερμός στη Σαουδική Αραβία μετά από χτυπήματα των Ανταρτών Χούτι, μία εβδομάδα πριν η Τζέντα φιλοξενήσει το δεύτερο Grand Prix της Formula 1 για το 2022.

Σε κατάσταση ύψιστης ασφάλειας βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, μετά από επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούτι σε έξι τοποθεσίες, ανάμεσά στις οποίες βρίσκονταν και εγκαταστάσεις του πετρελαϊκού κολοσσού ARAMCO, μία εβδομάδα πριν από το Grand Prix της Formula 1 στη Τζέντα (25-27/3).

Οι αντάρτες, τους οποίους φέρεται να υποστηρίζει το Ιράν, χρησιμοποίησαν drones και βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ στόχος είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες και διυλιστήριο στην πρωτεύουσα Ριάντ. Οι Χούτι θεωρούν ότι η Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο της Υεμένης το 2015 και γι' αυτό στοχεύουν συχνά αεροδρόμια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ARAMCO είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως και ένας από τους σημαντικότερους σπόνσορες της Formula 1, ενώ το όνομά της έχει μπει φέτος και στο όνομα της Aston Martin η οποία ονομάζεται Aston Martin ARAMCO Cognizant F1 Team.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ