ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

Με 5 Puma Hybrid Rally1 και Λεμπ η M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Με 5 Puma Hybrid Rally1 και Λεμπ η M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Ford Puma Rally1 M-SPORT FORD WRT

Η M-Sport Ford WRT θα συμμετάσχει στον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2022, με αιχμή του δόρατος τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σεμπάστιαν Λεμπ, τον οποίο πλαισιώνουν οι Κρεγκ Μπριν, Γκας Γκρίνσμιθ, Πιέρ-Λουί Λουμπέ και ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Επέλαση με πέντε Ford Puma Rally1 πραγματοποιεί η M-Sport Ford World Rally Team στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2022. Στις πάντοτε απαιτητικές διαδρομές των ελληνικών βουνών, αιχμή του δόρατος της όλης προσπάθειας θα αποτελέσει ο Γάλλος, εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRC και τρεις φορές νικητής στον ελληνικό αγώνα, Σεμπάστιαν Λεμπ.

Ο Λεμπ επιστρέφει στο μπάκετ του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 μαζί με τη συνοδηγό του, Ισαμπέλ Γκαλμίς, με την οποία κέρδισαν θριαμβευτικά στις αρχές της φετινής αγωνιστικής σεζόν το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Αν μη τι άλλο, η ταχύτητα αλλά και η εμπειρία του Γάλλου οδηγού στην Ελλάδα θα αποδειχθούν πολύτιμες για τον ίδιο και την ομάδα κατά τη διάρκεια του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Με 5 Puma Hybrid Rally1 και Λεμπ η M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Ford Puma Rally1 M-SPORT FORD WRT

Ο Κρεγκ Μπριν από την πλευρά του, έχοντας στο πλευρό του τον Πολ Ναγκλ, θα αξιοποιήσει τις γνώσεις που έχει αποκομίσει από τις προηγούμενες συμμετοχές και διακρίσεις του στον εθνικό μας αγώνα, όπως τη νίκη που σημείωσε το 2014 στο ERC και τον τερματισμό του στο βάθρο την επόμενη χρονιά.

Στη δεύτερη παρουσία του στην Ελλάδα, ο Γκας Γκρίνσμιθ με συνοδηγό τον Γιόνας Άντερσον θα επιδιώξει να αποδείξει την ταχύτητά του, αντλώντας επίσης εμπειρίες από το περσινό ντεμπούτο του στο Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Με το τέταρτο Puma Rally1 θα τρέξουν οι Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ που επιστρέφουν στις τάξεις της M-Sport Ford WRT στην Ελλάδα, έχοντας εντυπωσιάσει την ομάδα του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ελληνικό χρώμα στην προσπάθεια της M-Sport Ford WRT δίνει ο Ιορδάνης Σερδερίδης με συνοδηγό τον Φρεντερίκ Μικλότ, μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Έλληνα οδηγού με το Puma Rally1 στο Ράλλυ Κένυας, όπου κατέκτησε την 7η θέση.

Με 5 Puma Hybrid Rally1 και Λεμπ η M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Ford Puma Rally1 M-SPORT FORD WRT

Δηλώσεις Ομάδας

  • Ριτς Μίλενερ, Επικεφαλής Ομάδας

«Ήταν μια αρκετά εξαντλητική ανατροπή για την ομάδα μας προκειμένου να ετοιμάσει πέντε αυτοκίνητα με χωμάτινες προδιαγραφές, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να έχουμε ξανά μαζί μας την Isabelle και τον Séb, και με την εμπειρία του σε αυτό τον αγώνα, νιώθουμε αισιόδοξοι.

Δεν ήταν μια εύκολη σεζόν, σε καμία περίπτωση, αλλά έχουμε δει έναν πολλά υποσχόμενο και συναρπαστικό ρυθμό αγώνα από κάθε ένα από τα πληρώματά μας, οπότε πρέπει να βασιστούμε σε αυτό και να προχωρήσουμε. Ο αγώνας στην Ελλάδα είναι πάντα ένα επικό γεγονός. Δε λέγεται τυχαία Rally of Gods! Ανυπομονώ να επιστρέψει το WRC στο Ολυμπιακό Στάδιο για τη μάχη στην super special stage - ένα πραγματικά φοβερό σκηνικό για ένα συναρπαστικό άθλημα.

Είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα στο χώμα φέτος, ιδιαίτερα στη Σαρδηνία, οπότε ανυπομονώ να δω τι μπορεί να καταφέρει η ομάδα μας στην Ελλάδα».

  • Σεμπάστιαν Λεμπ

«Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένα ωραίο ράλλυ που πάντα απολάμβανα. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτά που ήξερα, και ο αγώνας φαίνεται πολύ λιγότερο τραχύς. Υπάρχουν μερικές ειδικές που είναι ακόμα οι ίδιες, αλλά κατά κύριο λόγο θα ξεκινήσουμε από το μηδέν.

Δεν είναι εύκολος αγώνας, αλλά είναι υπέροχο να οδηγείς σε αυτόν, οπότε ανυπομονώ για αυτό. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, θα προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα, και ελπίζω να καταφέρω να βρω έναν καλό ρυθμό όπως είχα στην Κένυα και την Πορτογαλία. Ας ελπίσουμε ότι θα τα πάμε λίγο καλύτερα, χωρίς λάθη ή προβλήματα. Αυτός είναι ο στόχος.

Οι δοκιμές μας πήγαν καλά, η αίσθηση με το αυτοκίνητο ήταν η σωστή, και ήταν αρκετά καλή. Προσπαθήσαμε στον τομέα της ρύθμισης της ανάρτησης, στα διαφορικά και στο υβριδικό σύστημα, που όλα φαίνονταν να πηγαίνουν αρκετά καλά. Είμαι χαρούμενος μετά τις δοκιμές, το αυτοκίνητο δούλευε καλά, όλα ήταν εντάξει και είμαστε έτοιμοι».

  • Κρεγκ Μπριν

«Είναι ωραίο που επιστρέφω στην Ελλάδα, είναι ένας αγώνας που δεν έχω κάνει εδώ και καιρό. Ήμουν εκεί πέρυσι για να κάνω τις αναγνωρίσεις, αλλά το 2015 ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκα σε αυτόν. Έχω μερικές καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα, έκανα σε αυτή την πρώτη μου νίκη σε διεθνές ράλλυ το 2014, κάτι που αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα σκαλοπάτια που ανέβηκα στην καριέρα μου.

Θα είναι απολαυστικό που επιστρέφω ξανά εκεί. Φαίνεται ότι θα είναι ένα δύσκολο ράλι, υπάρχουν πολλές σκληρές ειδικές διαδρομές που θα τις κάνουμε μια φορά. Θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά ανυπομονώ. Τα τεστ πήγαν καλά, είχαμε μια καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ελλάδα».

  • Γκας Γκρίνσμιθ

«Η Ελλάδα είναι ένα από τα θρυλικά ράλλυ του πρωταθλήματος και μου άρεσε πολύ που αγωνίστηκα εκεί πέρυσι. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της γενικής - ένα αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα, οπότε σ’ αυτό στοχεύουμε.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά στην Ελλάδα με δεδομένο πόσο σκληροί είναι οι δρόμοι, αλλά η ομάδα μας έχει φτιάξει ένα δυνατό αυτοκίνητο και αυτό θα μας βοηθήσει»!

  • Πιέρ-Λουί Λουμπέ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα, είναι μια καταπληκτική χώρα και ένα φανταστικό ράλλυ. Με τη θέση μας στο δρόμο και τον ρυθμό που δείξαμε στην Πορτογαλία και τη Σαρδηνία, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Θα προσπαθήσω να πιέσω στο μέγιστο σε αυτό το ράλλυ, γιατί πιστεύω ότι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να τα πάμε καλά. Το αυτοκίνητο λειτουργεί τέλεια, τα τεστ ήταν θετικά και νιώθω ακόμα πιο άνετα από ό,τι πριν. Νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί».

Με 5 Puma Hybrid Rally1 και Λεμπ η M-Sport Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Ford Puma Rally1 M-SPORT FORD WRT

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC FORD FORD PUMA M-SPORT FORD ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΜΠ ΚΡΕΓΚ ΜΠΡΙΝ ΓΚΑΣ ΓΚΡΙΝΣΜΙΘ ΠΙΕΡ ΛΟΥΙ ΛΟΥΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ