FORMULA 1

McLaren: "Στόχος μας ήταν ο Φερστάπεν και η νίκη στη Βραζιλία"

McLAREN MEDIA CENTRE
O διευθυντής της McLaren F1, Αντρέα Στέλλα MCLAREN MEDIA CENTRE

Η McLaren έτρεφε ρεαλιστικές ελπίδες για τη νίκη επί ίσοις όροις απέναντι στη Red Bull και στον Μαξ Φερστάπεν στον κυριακάτικο αγώνα του Ιντερλάγκος, παραδέχθηκε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Αντρέα Στέλλα.

Η ομάδα του Ουόκινγκ με τον Λάντο Νόρις και το μονοθέσιο MCL60 έφτασαν στο GP Βραζιλίας της περασμένης Κυριακής πιο κοντά από κάθε άλλη ομάδα φέτος -εξαιρουμένης της παρένθεσης του GP Σιγκαπούρης- να κερδίσουν επί ίσοις όροις τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull RB19.

Δεν τα κατάφερε, αλλά το Σάββατο στις δοκιμές κατάταξης του Sprint -όπου ο Νόρις πήρε την πολ ποζίσιον από τον Φερστάπεν- η MCL60 έδειξε ότι είχε την ταχύτητα, και την Κυριακή με το ρυθμό αγώνα της έδειξε επίσης ότι ήταν εξαιρετικά καλή με τη RB19 στη διαχείριση των ελαστικών. Όμως, οριακά όχι όσο καλή ήταν η Red Bull, που κέρδισε την 19η νίκη της σε 20 αγώνες φέτος.

McLAREN MEDIA CENTRE
Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren MCL60 στο GP Βραζιλίας 2023 MCLAREN MEDIA CENTRE

Ο Αντρέα Στέλλα, διευθυντής της ομάδας, είπε ότι η McLaren έδωσε ό,τι είχε στη μάχη με τον Φερστάπεν, και ότι στόχος της ήταν να κερδίσει τον αγώνα του Σάο Πάουλο – στον οποίο ο Νόρις τερμάτισε οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον Φερστάπεν.

Αναμφίβολα, από την πλευρά της δικής μας προσέγγισης, ειδικά μετά την κόκκινη σημαία, θέλαμε να κερδίσουμε” είπε ο Στέλλα. “Έτσι βάλαμε, στην [επαν]εκκίνηση το καλύτερό μας σετ μαλακής γόμας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με ένα φρέσκο σετ για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρωτοπορία του αγώνα.

Από εκεί και μετά, ελπίζαμε να βάλουμε τον Φερστάπεν σε μια ασυνήθιστη κατάσταση και να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε, να καλύψουμε λίγο χρόνο μέσω των πιτς κ.λπ. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το προβάδισμα στην εκκίνηση, αν και φτάσαμε πολύ κοντά να το πετύχουμε στην πίστα”.

McLAREN MEDIA CENTRE
Η McLaren πανηγυρίζει τη δεύτερη θέση του Λάντο Νόρις στο Ιντερλάγκος MCLAREN MEDIA CENTRE


Ο Ιταλός συμπλήρωσε: “Μετά από αυτό τα ελαστικά μας άρχισαν να υπερθερμαίνονται. Έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι θα κινούμασταν στο ρυθμό που είχαμε στοχεύσει, διότι ο Αλόνσο δεν ήταν και τόσο πίσω. Φαινόταν ότι μπορούσε να μείνει κοντά μας, αλλά σίγουρα προσπαθήσαμε πολύ στο πρώτο stint (σ.σ.: μέχρι το πρώτο πιτ-στοπ).

Και μετά ο Φερστάπεν είχε αρκετό προβάδισμα για να ελέγξει την κατάσταση. Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να τον πλησιάσουμε, με ορισμένους γρήγορους γύρους μας στο δεύτερο stint, απάντησε με έναν-δύο μεγαλειώδεις γύρους. Μετά το πρώτο stint, έτσι, δεν υπήρχαν και πολλά που να μπορούσαμε να κάνουμε”, κατέληξε ο Αντρέα Στέλλα.

Θυμίζουμε ότι και ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, παραδέχθηκε πως η RBR δεν έκρυψε την αληθινή της ταχύτητα στο Ιντερλάγκος: “Όχι, αυτός ήταν ένας κανονικός αγώνας. Δεν προστατεύαμε τίποτα. Μας πίεσαν”, είπε ο Βρετανός αναφερόμενος στη McLaren.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ