FORMULA 1

Λεκλέρ: "Τρόμαξα, το γκάζι κολλούσε στο 30%"

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγυρίζει στο GP της Αυστρίας
Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγυρίζει στο GP της Αυστρίας 2022 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Σαρλ Λεκλέρ είπε μετά το τέλος του GP Αυστρίας πως τρόμαξε ότι θα έχανε τη νίκη διότι το γκάζι της Ferrari F1-75 κολλούσε στο ένα τρίτο της διαδρομής του στους τελευταίους 12 γύρους.

Ο Σαρλ Λεκλέρ κέρδισε για πρώτη φορά μετά το GP Αυστραλίας τον Απρίλιο στο σημερινό GP Αυστρίας και μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν στους 38 βαθμούς - αλλά στους τελευταίους 12 γύρους του αγώνα η νίκη του στο Σπίλμπεργκ μόνο βέβαιη δεν έδειχνε.

Την ίδια ώρα που ο ομόλογός του Κάρλος Σάινθ άφηνε τη Ferrari του τυλιγμένη στις φλόγες στην άκρη της πίστας, ο Λεκλέρ άρχισε να αισθάνεται μια δυσλειτουργία το πεντάλ του γκαζιού. Το ανέφερε διαρκώς στο μηχανικό του, ο οποίος απαντούσε ότι κολλάει το γκάζι και ότι εξαιτίας αυτού ήταν λογικά και κάποια προβλήματα στο κατέβασμα σχέσεων από το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Λεκλέρ κατάφερε να οδηγήσει με αυτόν τον τρόπο μέχρι την καρό σημαία, και να υπερασπιστεί το προβάδισμα 3,5 δευτερολέπτων που είχε από τον Φερστάπεν στους 12 γύρους πριν τον τερματισμό. Μόλις βγήκε από το μονοθέσιό του, ο 24χρονος οδηγός της Scuderia φάνηκε περισσότερο ανακουφισμένος παρά χαρούμενος.

"Ήταν ένας αληθινά καλός αγώνας, είχαμε την ταχύτητα στην αρχή και οριμένες καλές μάχες με τον Μαξ" είπε ο Λεκλέρ. "Έπειτα, στο τέλος, ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Είχα αυτό το πρόβλημα με το γκάζι, κολλούσε στο 20-30% στις χαμηλές ταχύτητες. Ήταν πολύ δύσκολο και καταφέραμε να το ελέγξουμε μέχρι το τέλος. Είμαι τόσο, τόσο χαρούμενος".

Ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε ότι ανησύχησε και λόγω του μηχανικού προβλήματος που ανάγκασε τον Σάινθ να εγκαταλείψει, ενώ πλησίαζε τον Φερστάπεν για να ανακτήσει τη δεύτερη θέση. "Ναι, παραδόξως [τα δύο προβλήματα] συνέβησαν περίπου την ίδια στιγμή, οπότε φυσικά το είχαμε στο μυαλό μου. Ήξερα ότι εγώ δεν είχα πρόβλημα με τον κινητήρα, διότι ήταν το γκάζι που μου έδινε περίεργη αίσθηση. Δεν επανερχόταν στη μηδενική του θέση. Αλλά ευτυχώς κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα".

Έχοντας μόλις βάλεις τέλος στο σερί οκτώ αγώνων που είχε μείνει χωρίς νίκη, ο Λεκλέρ έδειξε να έχει αναπτερωμένη ψυχολογία για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος: "Αναμφίβολα τη χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Οι τελευταίοι πέντε αγώνες ήταν υπερβολικά δύσκολοι για μένα, αλλά προφανώς και για την ομάδα φυσικά. Το ότι επιτέλους δείξαμε ότι είχαμε την ταχύτητα στο αυτοκίνητο και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, είναι εκπληκτικό. Οπότε πρέπει να πιέσουμε μέχρι τέλους".

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ