FERRARI

Λεκλέρ: "Τρελό αυτό που πέτυχε η Ferrari στο ΛεΜάν"

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Μόντμελο
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Μόντμελο 2023 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Σαρλ Λεκλέρ παρακολούθησε από κοντά το θρίαμβο της Ferrari στη φετινή 100ή επέτειο των 24 Ωρών του ΛεΜάν, στη μεγάλη επιστροφή της Scuderia στην κορυφαία κατηγορία μετά από 58 χρόνια - και είπε ότι θα ήθελε να πετύχει και ο ίδιος κάτι ανάλογο, στο μέλλον.

Η Ferrari συμμετείχε για τελευταία φορά στην ανώτατη κατηγορία του ένδοξου γαλλικού αγώνα το 1965, οπότε και είχε κερδίσει με το δίδυμο των Γιόχεν Ριντ και Μάστεν Γκρέγκορι - μέχρι φέτος, που επέστρεψε με το εκθαμβωτικό hypercar 499P και κατέκτησε με την πρώτη της προσπάθεια τη νίκη με οδηγούς τους Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Αλεσάντρο Πιέρ Γκουίντι και Τζέιμς Καλάδο.

Ο Σαρλ Λεκλέρ, οδηγός της ομάδας στη Formula 1, έδωσε το παρών στον αγώνα και στο γκαράζ της ιταλικής ομάδας την Κυριακή (11/6) και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το εκπληκτικό επίτευγμα της Ferrari - που κέρδισε ένας άκρως επεισοδιακό αγώνα, απέναντι σε εργοστάσια όπως η κυρίαρχη των τελευταίων ετών Toyota, η Porsche, η Peugeot και η Cadillac.

"Είμαι τόσο χαρούμενος, είναι εκπληκτικό ότι κέρδισε μια Ferrari εδώ" είπε ο 25χρονος Μονεγάσκος μετά το τέλος του αγώνα στις όχθες του ποταμού Λα Σαρθ.

Και σε ερώτηση αν θα ήθελε κάποια στιγμή να αγωνιστεί και ο ίδιος στο ΛεΜάν, απάντησε: "Γιατί όχι; Θα μου άρεσε πάρα πολύ να οδηγήσω μια Ferrari εδώ. Θα ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Μια φορά στη ζωή μου, θέλω να τσεκάρω κάτι τέτοιο στη λίστα μου", συμπλήρωσε.

Παρόντας στο χθεσινό γαλλικό θρίαμβο της Ferrari ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Μπενεντέτο Βίνια. "Αυτό αποδεικνύει και πάλι ότι η Ferrari είναι μοναδική, και ότι κατασκευάζουμε απαράμιλλα αυτοκίνητα", τόνισε. "Αυτό είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο. Ο επόμενος στόχος; Να συνεχίσουμε να κερδίζουμε".

Φυσικά, ο Ιταλός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για το απόλυτο κοντράστ της επιτυχίας στο ΛεΜάν και της αποτυχίας στη Formula 1. Και απάντησε: "Ήταν το κακό μας ξεκίνημα στη Formula 1 αγχωτικό για μένα; Ξέρετε, έχω πιο σημαντικά θέματα να με αγχώνουν.

Για την ομάδα, αυτή είναι μια ευκαιρία να μάθει και να βελτιωθεί πολύ. Πρέπει να κατασκευάσουμε ένα μηχάνημα που να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά αυτός ο κανόνας ισχύει για οτιδήποτε κατασκευάζουμε.

Το μότορσπορ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Οι αγώνες είναι στο DNA της εταιρείας μας. Οπότε συνεχίζουμε να επενδύουμε στη Formula 1, και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC, διότι διαπιστώνουμε ότι πολλές τεχνολογίες μπορούν να μεταφερθούν από την πίστα στο δρόμο", κατέληξε ο Βίνια.

TAGS FERRARI WEC FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ