FORMULA 1

Λεκλέρ: "Το Σίλβερστουν βγάζει στην επιφάνεια τις αδυναμίες της Ferrari"

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν είναι αισιόδοξος για το Βρετανικό GP αυτού του τριημέρου, καθώς υποστηρίζει ότι η ταχύτατη πίστα του Σίλβερστοουν δεν ταιριάζει στη Ferrari SF-23. Όμως, παραδέχεται -όπως και ο Φρεντ Βασέρ- ότι η Scuderia έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου στα τελευταία Grand Prix.

Πριν από έναν χρόνο η Ferrari έφευγε νικήτρια από τον Σίλβερστοουν, με την πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- νίκη του Κάρλος Σάινθ στη Formula 1, αλλά στο φετινό Βρετανικό GP τα πράγματα δεν είναι εξίσου αισιόδοξα για την ομάδα του Μαρανέλο.

Η Red Bull ξεκίνησε στις πρώτες δοκιμές με τον πρώτο χρόνο του Μαξ Φερστάπεν την προσπάθεια να κερδίσει τη 10η διαδοχική της νίκη στους ισάριθμους φετινούς αγώνες της Formula 1, την ώρα που ο Σαρλ Λεκλέρ υποστηρίζει ότι η πίστα του Σίλβερστοουν θα εκθέσει όλες τις αδυναμίες της φετινής Ferrari SF-23.

"Πιστεύω ότι μετά τη Βαρκελώνη έχουμε την αίσθηση πως οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση", είπε ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia, "αλλά δεν ήμασταν σε θέση να το αποδείξουμε σε καμία από τις άλλες πίστες έκτοτε. Όμως στην Αυστρία ο ρυθμός μας ήταν καλός και η ταχύτητά μας καλύτερη σε σχέση με τους πρώτους αγώνες της σεζόν. Οπότε αυτό ήταν καλό. Πιστεύω ότι δείχνει πως κάναμε κάποια βήματα μπροστά".

Και μιλώντας ειδικά για όσα περιμένει από τη Ferrari στην αγγλική πίστα, συνέχισε: "Ωστόσο, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Θέλω να πω, η Red Bull είναι ακόμα πολύ μπροστά. Και πιστεύω ότι αυτή η πίστα θα εκθέσει λίγο τις αδυναμίες μας. Οπότε μπορεί να πασχίσουμε λίγο περισσότερο σε σχέση με ό,τι είδαμε πέρσι. Αλλά η αίσθηση και η βάση (του μονοθεσίου) είναι καλύτερες πια, και αυτό είναι ξεκάθαρο".

Με την άποψη του Λεκλέρ για το Σίλβερστοουν συμφωνεί και ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ: "Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά στα χαρτιά η Αυστρία είναι καλύτερη πίστα (για εμάς) σε σχέση με το Σίλβερστοουν. Όμως τώρα, σε πιο δύσκολες περιστάσεις, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε", τόνισε ο Γάλλος.

Η διαχείριση των ελαστικών

Την ίδια στιγμή, ο Βασέρ επιβεβαίωσε και το αίσθημα βελτίωσης της Ferrari SF-23, λέγοντας ειδικά ότι επιτέλους η ομάδα κατάφερε να κάνει το cavallino ανταγωνιστικό στον αγώνα λύνοντας την έντονα προβληματική -νωρίτερα φέτος- διαχείριση κάθε τύπου ελαστικών.

"Όταν βελτιώνεσαι, θέλεις πάντα να λαμβάνεις μια επιβεβαίωση. Στο Σπίλμπεργκ καταφέραμε για πρώτη φορά να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στον αγώνα σε σχέση με τις δοκιμές κατάταξης. Είναι δύσκολο να κάνουμε τη σύγκριση με τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά με τους υπόλοιπους ναι", κατέληξε ο Βασέρ.

Η πρόοδος στη διαχείριση των ελαστικών, πάντως, εμπίπτει και στις προσπάθειες των οδηγών - όπως παραδέχθηκε ο Λεκλέρ: "Είμαι σίγουρος πως κάθε φορά που δούλευα πάνω σε κάτι στην καριέρα μου, πάντα έκανα βήματα προόδου, και αρκετά γρήγορα. Προς στιγμήν, αυτός (τα ελαστικά) είναι ο τομέας που αφοσιώνομαι περισσότερο.

Αφοσιώνομαι στο τι μπορώ να κάνω ως οδηγός για να έχω τα ελαστικά διαρκώς στο σωστό (θερμικό) "παράθυρο" λειτουργίας. Αυτή είναι ίσως η παράμετρος που βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, οπότε δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά", κατέληξε ο 25χρονος.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ