FORMULA 1

Λεκλέρ: "Η pole position ήταν εκεί για τη Ferrari"

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco after placing second during qualification ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 1, 2024. (AP Photo/Darko Bandic) AP PHOTO/DARKO BANDIC

Ο Σαρλ Λεκλέρ πιστεύει ότι η Ferrari SF-24 είχε την ταχύτητα να διεκδικήσει την σημερινή pole position για το GP του Μπαχρέιν από τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά έχασε λίγο από το ρυθμό της με την επιλογή πολλών φρέσκων ελαστικών νωρίς. Τι είπε για τις ελπίδες του στον αυριανό αγώνα.

Η Ferrari απέδειξε στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν ότι είναι η δεύτερη ισχυρότερη ομάδα της Formula 1 κερδίζοντας τη μάχη των τεσσάρων ομάδων πίσω από τη Red Bull, η οποία κατέκτησε την pole position με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λεκλέρ πλησίασε τον Ολλανδό στα δυόμισι δέκατα, αλλά πιστεύει ότι η SF-24 είχε την ταχύτητα στον έναν γύρο για να ανταγωνιστεί τη Red Bull. Και το απέδειξε κάνοντας αντίστοιχο χρόνο με της pole position στη δεύτερη περίοδο των δοκιμαστικών, τον οποίο δεν μπόρεσε να επαναλάβει στην τρίτη λόγω ενός σφάλματος στο τελευταίο τμήμα της πίστας.

Στο Q2 νομίζω ότι κάναμε 1:29.1, που λίγο-πολύ ήταν ο χρόνος που έκανε ο Μαξ στο Q3, οπότε η pole position ήταν εκεί για το αυτοκίνητο” εξήγησε ο Μονεγάσκος. Νομίζω ότι χάσαμε λίγο από το ρυθμό μας με αυτό το σετ χρησιμοποιημένης μαλακής γόμας στο Q3. Πρέπει να προσαρμοστείς ξανά στα νέα ελαστικά, αλλά γενικώς ήταν θετικές κατατακτήριες για εμάς.

Είμαι λίγο απογοητευμένος. Κάναμε καλές κατατακτήριες. Όλο το τριήμερο ήταν λίγο δύσκολο μέχρι τώρα, δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα στις τρεις ελεύθερες δοκιμές, αλλά μετά βρήκα τις ιδανικές στις κατατακτήριες. Δυστυχώς βάλαμε στην αρχή δύο σετ φρέσκιας μαλακής γόμας, και αυτό μας επηρέασε λίγο στο Q3. Αλλά γενικώς ξεκινήσαμε αρκετά καλά τη χρονιά”.

Σχετικά με το αυριανό GP, που διεξάγεται Σάββατο (στις 17:00) λόγω της έναρξης του ραμαζανίου σε λίγες μέρες, ο Λεκλέρ σχολίασε: “Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Είμαι αισιόδοξος ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αύριο πόσο μεγάλο είναι.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι η Red Bull είναι αρκετά μπροστά στον αγώνα. Θα δούμε. Αλλά αν υπάρχει ευκαιρία, όπως πάντα, θα την κυνηγήσω και θα δούμε τι θα γίνει αύριο”, κατέληξε ο οδηγός της Scuderia.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ