FORMULA 1

Λεκλέρ: "Ελπίζω το 2023 να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα"

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Άμπου Ντάμπι
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Άμπου Ντάμπι 2022 AP PHOTO/HUSSEIN MALLA

Ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari κέρδισαν με οδηγικό ρεσιτάλ και ευφυή στρατηγική τη μάχη της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος από την ταχύτερη Red Bull RB18 του Σέρτζιο Πέρεζ, καθώς ο Μονεγάσκος είπε ότι "δώσαμε το 110%" και ότι ελπίζει στη διεκδίκηση του τίτλου του χρόνου.

Ο Σαρλ Λεκλέρ, χωρίς το παραμικρό οδηγικό λάθος και προστατεύοντας τα ελαστικά του στους 58 γύρους του GP του Άμπου Ντάμπι, έκανε την ευφυή στρατηγική ενός πιτ-στοπ της Ferrari να δουλέψει και κέρδισε τη μάχη με τον Σέρτζιο Πέρεζ για τη 2η θέση του φετινού πρωταθλήματος οδηγών της Formula 1.

Ο Μονεγάσκος χρειάστηκε να διαχειριστεί το δεύτερο σετ -σκληρών- ελαστικών του για περισσότερους από 30 γύρους, καθώς ο Πέρεζ μετά το δεύτερο πιτ-στοπ του μείωνε διαρκώς τη διαφορά - πλησιάζοντάς τον στο 1,5'' στον τελευταίο γύρο.

Για να το πετύχει, είπε ο Λεκλέρ, "χρειάστηκε προσπάθεια στο 110 τοις εκατό από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ειλικρινά, κάναμε τον τέλειο αγώνα, δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα.

Ήξερα πως η μόνη μας πιθανότητα να κερδίσουμε τον Τσέκο σήμερα ήταν μια διαφορετική στρατηγική, και το παιχνίδι με τη διαχείριση των ελαστικών. Και το εκτελέσαμε αληθινά καλά σήμερα. Καταφέραμε να κάνουμε τη στρατηγική ενός πιτ-στοπ να δουλέψει, οπότε είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος".

Στο τέλος ενός 2022 που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τη Ferrari, αλλά κατέρρευσε από το μέσον του καλοκαιριού, ο Λεκλέρ είπε ότι ελπίζει στην περαιτέρω πρόοδο της Scuderia το 2023: "Ειλικρινά ελπίζω του χρόνου να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.

Αλλά αν σκεφτούμε που ήμασταν πέρσι, κάναμε φέτος ένα αληθινά μεγάλο βήμα προόδου. Και πιστεύω ότι προς το τέλος της χρονιάς βελτιωθήκαμε από άποψη στρατηγικής. Πρέπει ακόμη να εργαστούμε για την ταχύτητά μας στον αγώνα, διότι τις Κυριακές δείχναμε να πασχίζουμε λίγο παραπάνω. Όμως θα πιέσουμε το χειμώνα για να καταφέρουμε να φτάσουμε πιο κοντά τους", κατέληξε ο 25χρονος.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ