FORMULA 1

Λεκλέρ: "Είναι θέμα χρόνου να έρθει ο Μπέρμαν στη F1"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP Σαουδικής Αραβίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ελλείψει ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον ίδιο στο GP Σαουδικής Αραβίας, αφού η Red Bull ήταν πολύ μπροστά και οι McLaren, Aston Martin και Mercedes πολύ πίσω του, ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε μετά τον αγώνα της Τζέντα για το εκπληκτικό ντεμπούτο του Όλι Μπέρμαν στη Formula 1 με την έτερη Ferrari.

Ο Όλιβερ Μπέρμαν αντικατέστησε εκτάκτως τον Κάρλος Σάινθ χθες, από την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών και μετά, καθώς ο 29χρονος Ισπανός διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της Τζέντα.

Ο Μπέρμαν, οδηγός της Formula 2 για την κορυφαία ομάδα της Prema, προσαρμόστηκε αμέσως σε ένα μονοθέσιο που δεν είχε οδηγήσει ποτέ, κέρδισε την 11η θέση της εκκίνησης και τη μετέτρεψε σε 7η στον τερματισμό του αποψινού αγώνα της Τζέντα, τερματίζοντας μπροστά από τους Λάντο Νόρις της McLaren και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Πριν από αυτά, έκανε μια σειρά από περίτεχνες προσπεράσεις, όπως στον Γιούκι Τσουνόντα της RB και στον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas, και στους τελευταίους 10 γύρους υπό την πίεση του Νόρις που ερχόταν με ταχύτερη (μαλακή) γόμα δεν έβαλε ούτε έναν τροχό της Ferrari σε λάθος σημείο. Η 7η θέση του ήταν ένα άκρως εντυπωσιακό επίτευγμα.

Ο Λεκλέρ είπε ότι ο Μπέρμαν “αξίζει απόλυτα” τον τίτλο του Οδηγού της Ημέρας που του απέδωσαν οι θεατές. Και συνέχισε: “Έκανε εκπληκτική δουλειά ήδη από την 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ήταν αμέσως ανταγωνιστικός στις δοκιμές κατάταξης, έκανε σπουδαία δουλειά κι έχασε το Q3 για πολύ λίγο.

Σήμερα πιστεύω ότι ήταν εκπληκτικός. Θέλω να πω, το να τερματίζεις στην 7η θέση στον πρώτο σου αγώνα, έχοντας κάνει μόνο μία περίοδο δοκιμών με ένα νέο αυτοκίνητο, είναι υπερβολικά εντυπωσιακό. Οπότε, είμαι σίγουρος ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος. Όλοι είδαν πόσο ταλαντούχος είναι. Και φαντάζομαι είναι θέμα χρόνου να έρθει εδώ στη Formula 1”.

Ο Μονεγάσκος συμπλήρωσε, μιλώντας για την δική του απόδοση στο GP της Τζέντα, λέγοντας ότι το κυκλοφοριακό στα πιτς του κόστισε 3 δευτερόλεπτα: “Είχαμε αρκετά καλό ρυθμό, διότι είχαμε τον ταχύτερο γύρο στο τέλος - με βοήθησε λίγο και το DRS. Αλλά γενικώς η αίσθηση ήταν πολύ καλή.

Ήταν λίγο βαρετός αγώνας, διότι η Red Bull ήταν πολύ γρήγορη. Και πίσω μας είχαμε μια σχετική απόσταση. Αλλά πήραμε τους μέγιστους βαθμούς που μπορούσαμε σήμερα. Αυτός ήταν ο στόχος”, κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ SCUDERIA FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΟΛΙΒΕΡ ΜΠΕΡΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ