FORMULA 1

Λεκλέρ: "Δεν έχω απαντήσεις, το αυτοκίνητο δεν έστριβε στις αριστερές"

Scuderia Ferrari Press Office
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο κόκπιτ της Ferrari SF-23 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι η Ferrari SF-23 του έδωσε πολύ παράξενη αίσθηση και ότι είχε ένα ανεξήγητο και απρόσμενο πρόβλημα στις αριστερές στροφές, εξηγώντας τον 19ο χρόνο του και τον αποκλεισμό του από την πρώτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης του GP Ισπανίας.

Το πρόβλημα που παρουσίασε η Ferrari SF-23 του Μονεγάσκου στις κατατακτήριες της Βαρκελώνης ήταν εντελώς απρόσμενο, καθώς δεν είχε εμφανιστεί στην πρωινή τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών - και προς το παρόν παραμένει ανεξήγητο για τη Scuderia, όπως είπε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Την ώρα που ο Κάρλος Σάινθ έφτασε μέχρι την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με το δεύτερο χρόνο της ημέρας πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν της κυρίαρχης Red Bull, ο Λεκλέρ θα περιοριστεί στην τελευταία σειρά και στη 19η θέση της εκκίνησης χάρη στο σημερινό του πρόβλημα.

"Δεν έχω απαντήσεις", είπε ο 25χρονος οδηγός της Ferrari. "Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στις αριστερές στροφές (η Ferrari SF-23) δεν μπορούσε να οδηγηθεί. Στις δεξιές στροφές η αίσθηση ήταν παρεμφερής με το πρωί, αλλά κάτι συμβαίνει στις αριστερές που πρέπει να αναλύσουμε και να καταλάβουμε, διότι ήταν πολύ μακριά από ό,τι περίμενα.

Πίστευα ότι ήταν τα ελαστικά μου στο πρώτο σετ, αλλά μετά και με το δεύτερο σετ η αίσθηση ήταν ακριβώς η ίδια. Δεν είχα, απλώς, καθόλου πρόσφυση στις αριστερές στροφές από τα πίσω ελαστικά, οπότε θα ελέγξουμε καλά το αυτοκίνητο και θα εκπλαγώ πολύ αν διαπιστώσουμε πως όλα είναι εντάξει.

Ακόμα και στις απρόβλεπτες συνθήκες σήμερα το πρωί το αυτοκίνητο μου έδινε καλή αίσθηση, οπότε κάτι δεν λειτούργησε καλά", πρόσθεσε ο Μονεγάσκος. Και κατέληξε: "Είχα πολλές οριακές στιγμές, και μάλιστα την ώρα της κόκκινης σημαίας σχεδόν έχασα τον έλεγχο και βγήκα στην αμμοπαγίδα σε μια αριστερή στροφή. Είχε πολύ, πολύ παράξενη συμπεριφορά το αυτοκίνητο, οπότε θα πρέπει να το ελέγξουμε".

Ο Κάρλος Σάινθ, με εντελώς διαφορετική ψυχολογία, είπε από την πλευρά του: "Ήταν πολύ καλά όλα σήμερα, αισθανόμουν ότι οδηγούσα πολύ καλά. Πίεζα, δεν άφησα τίποτα να πέσει κάτω σήμερα. Ήμουν στο όριο. Ήταν πολύ μικρές οι διαφορές με τις McLaren, τις Alpine, τη Mercedes, τις Aston Martin, ήμαστε όλοι στο ίδιο γκρουπ αυτό το διήμερο.

Οπότε η 2η θέση ήταν η υψηλότερη που μπορούσα να φτάσω σήμερα, και ήταν ένας καλός γύρος. Τον χρειαζόμουν, γιατί ήταν πολύ μικρές οι διαφορές. Οι συνθήκες ήταν απρόβλεπτες στην πίστα σήμερα, από τις πιο περίπλοκες που έχω ζήσει στη Βαρκελώνη. Αλλά τα καταφέραμε και είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για τον αγώνα, και μπορούμε να αφοσιωθούμε στην προσπάθεια να ανέβουμε στο βάθρο", κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ