FORMULA 1

Καταδίκη και αποζημίωση 200 χιλιάδων ευρώ για την ψεύτικη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ

AP Photo/Andy Wong
A Ferrari team crew member drives a forklift past a poster of the seven-time F1 champion Michael Schumacher of Germany on display at the paddock of the Shanghai International Circuit ahead of the Chinese Formula One Grand Prix in Shanghai, China, Thursday, April 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle φέρεται να καταδικάστηκε από τη γερμανική Δικαιοσύνη, με ποινή 200.000 ευρώ, για την ψευδή, συνταγμένη μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ που δημοσίευσε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ο “Σούμι”, ο μεγάλος επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, δεν έχει εμφανιστεί και φυσικά ούτε και έχει παραχωρήσει καμία συνέντευξη μετά το ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις το Δεκέμβριο του 2013 - ατύχημα που του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τις οποίες ακόμα αναρρώνει, στην οικία του στην Ελβετία.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της τεχνητής και ψευδούς συνέντευξης στο Die Aktuelle, η οικογένεια Σουμάχερ κίνησε τις νομικές διαδικασίες εναντίον της εκδότριας εταιρείας, της Funke Mediengruppe.

Η εταιρεία άμεσα απέλυσε την διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού, Αν Χόφμαν, και δημοσίευσε απολογητικό κείμενο για το ατυχές και παραπλανητικό της άρθρο. Όμως, το περιοδικό Ubermedien -που ειδικεύεται σε νομικά θέματα του Τύπου- αναφέρει ότι η οικογένεια Σουμάχερ προχώρησε παρόλα αυτά στη μηνυτήρια αναφορά.

Εξάλλου, το ίδιο περιοδικό υπήρξε ιδιαίτερα προκλητικό στο παρελθόν για την οικογένεια Σουμάχερ. Το 2014 είχε δημοσιεύσει στην πρώτη του σελίδα μια φωτογραφία του Μίκαελ και της Κορίνα Σουμάχερ με τον παραπλανητικό τίτλο “Ξύπνιος” - ενώ το άρθρο απλώς έκανε λόγο για άλλους ανθρώπους που έχουν ξυπνήσει στο παρελθόν από κωματώδη κατάσταση.

Ένα χρόνο μετά, το Die Aktuelle ενεπλάκη σε νομική διαμάχη με την οικογένεια Σουμάχερ μετά από ένα νέο πρωτοσέλιδο με τον τίτλο “Ένας νέος εραστής για την Κορίνα” - που βεβαίως δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Πίσω στο θέμα της ψευδούς συνέντευξης, τώρα πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι ο όμιλος Funke καταδικάστηκε από το δικαστήριο εργατικών δικαιωμάτων του Μονάχου, και βάσει της καταδίκης αυτής υποχρεούται να καταβάλλει στην οικογένεια Σουμάχερ το ποσό των 200.000 ευρώ.

Επίσης, το Ubermedien αναφέρει ότι η Χόφμαν κατάφερε να αποδείξει ότι απομακρύνθηκε αδίκως από τον όμιλο Funke, καθώς το δικαστήριο όριζε παράνομη την απόλυσή της.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ